15 semne că ești inteligent, semne la care nu te-ai gândit niciodată

Oamenii proști tind să-și supraestimeze competențele, în timp ce oamenii inteligenți tind să se subestimeze. După cum a spus Shakespeare: „Nebunul crede că este înțelept, dar înțeleptul știe că este un prost”.
Iată câteva semne subtile că ești mai inteligent/ă decât crezi.
1. Ai luat lecții de muzică
Cercetările sugerează că muzica ajută mintea copiilor să se dezvolte în câteva moduri. Un studiu din 2011 a constatat că scorurile la un test de inteligență verbală în rândul copiilor cu vârsta între 4 și 6 ani au crescut după doar o lună de lecții de muzică.
2. Ești cel mai în vârstă dintre frați
Frații cei mai mari sunt de obicei mai inteligenți, dar nu din cauza geneticii, a descoperit un studiu. Rezultatele au arătat că primul născut mediu avea un IQ de 103, comparativ cu 100. pentru al doilea copil și 99 pentru al treilea copil. Din acest motiv și din alte motive, primii născuți tind să aibă mai mult succes (dar nu cu mult mai mult succes) decât frații lor.
3. Ești slab/ă
Pentru un studiu din 2006, oamenii de știință au dat aproximativ 2.200 de adulți teste de inteligență pe o perioadă de cinci ani, iar rezultatele au sugerat că cu cât talia este mai mare, cu atât capacitatea cognitivă este mai mică.
4. Ai o pisică
Un studiu din 2014 pe 600 de studenți a constatat că persoanele care au câini sunt mai sociabili decât cei care aunpisici, conform unui test care măsoară personalitatea și inteligența. Dar ghicește ce? Cei cu pisici au obținut scoruri mai mari la testul care măsoară capacitatea cognitivă.
5. Ai fost alaptat
Cercetările din 2007 sugerează că bebelușii care sunt alăptați ar putea crește pentru a deveni copii mai inteligenți. În două studii, cercetătorii au analizat peste 3.000 de copii din Marea Britanie și Noua Zeelandă. Acei copii care au fost alăptați au obținut un scor cu aproape șapte puncte mai mare la un test IQ.
6. Ești stângaci
Cercetări mai recente asociază stângaciul cu „gândirea divergentă”, o formă de creativitate care vă permite să veniți cu idei noi – cel puțin în rândul bărbaților.
7. Ești înalt
Un studiu de la Princeton din 2008, efectuat pe mii de oameni, a constatat că persoanele mai înalte au obținut scoruri mai mari la testele IQ în copilărie și au câștigat mai mulți bani ca adulți.
8. Ai învățat să citești devreme
În 2012, cercetătorii au analizat aproape 2.000 de perechi de gemeni identici din Marea Britanie și au descoperit că fratele care învățase să citească mai devreme avea tendința de a obține scoruri mai mari la testele de abilități cognitive.
9. Îți faci foarte multe griji
Un număr tot mai mare de cercetări sugerează că indivizii anxioși pot fi mai inteligenți decât alții în anumite moduri, conform acoperirii de către Slate a mai multor studii diferite despre anxietate.
10. Ești amuzant/ă
Într-un studiu, 400 de studenți la psihologie au susținut teste de inteligență care măsurau abilitățile de raționament abstract și inteligența verbală. După cum sa prezis, studenții mai inteligenți au fost considerați mai amuzanți.
11. Ești curios/oasă
Un studiu de la Universitatea Goldsmiths din Londra a constatat că investiția intelectuală, sau „modul în care oamenii își investesc timpul și efortul în intelect”, joacă un rol major în creșterea cognitivă.
12. Ești dezordonat/ă
Un studiu publicat în „Psychological Science” de Dr. Kathleen Vohs de la Universitatea din Minnesota Carlson School of Management a dezvăluit că lucrul într-o cameră neîngrijită alimentează de fapt creativitatea.
13. Nu ai făcut sex decât după liceu
Liceenii cu un IQ mai mare au mai multe șanse să fie virgini decât cei cu IQ mediu sau mai scăzut, potrivit unui studiu de la Universitatea din Carolina de Nord Chapel Hill. Eșantionul de bază a analizat 12.000 de adolescenți din clasa a VII-a până în clasa a XII-a.
14. Ești o pasăre de noapte
Dovezile etnografice indică faptul că „activitățile nocturne” erau mai rare în mediul ancestral. Aceasta înseamnă că indivizii mai inteligenți au șanse mai mari să stea trezi până târziu, deoarece oamenii mai inteligenți au mai multe șanse să „sărăpească valori noi din punct de vedere evolutiv”.
15. Nu trebuie să fii în mod constant în preajma oamenilor
După cum a raportat anterior Business Insider, un studiu de la London School of Economics a constatat că oamenii inteligenți diferă de ceilalți dintre noi când vine vorba de niveluri de fericire și socializare.

 

Lasă un comentariu