Cum să faceți față oamenilor care încearcă să vă manipuleze

Nu lăsa oamenii să îți manipuleze mintea, sentimentele și emoțiile sau să controleze modul în care te gândești despre tine. Nimeni nu ar trebui să aibă voie să facă asta. Gândurile tale sunt ale tale. Este cel mai puternic lucru pe care îl ai. Nu da niciodată acea putere altcuiva! Oamenii manipulatori sunt cei care își maschează interesele în fata intereselor tale. Acești oameni vor face tot posibilul să te manipuleze, astfel încât să crezi că opiniile lor sunt fapte obiective. Evitarea oamenilor negativi este cea mai bună strategie. Dar cateodata…Nu e destul.
Cum sunt manipulatorii?
1. Sunt specializați în depistarea punctelor slabe ale altora
2. Nu se vor opri până nu vor obține ceea ce vor
3. Sunt nesațioși
4. Au nevoie de control
In orice caz, Ce măsuri de precauție putem lua pentru a nu cădea în jocurile lor psihologice?
Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să devenim conștienți de manipulare. Există drepturi inviolabile și care nu pot fi transferate, aceste drepturi sunt următoarele:
1. Să fii tratat cu respect.
2. Pentru a vă stabili propriile priorități.
3. Pentru a-ți exprima părerea și cum te simți.
4. Pentru a te apăra fizic sau emoțional.
5. Să spui „nu” fără să te simți vinovat.
În concluzie, dacă întâlnești o persoană care acționează astfel, trebuie să le poți demonta. Dacă este posibil, ar trebui să încercați să ajutați acea persoană să devină conștientă că comportamentul lor îi afectează negativ pe ceilalți și, mai presus de toate, pe ei înșiși. În orice caz, nu ezitați și utilizați toate aceste instrumente pe care le cunoașteți acum pentru a evita să fiți victima manipulării lor.

Lasă un comentariu