Uneori, când ești la pământ, tot ce ai nevoie este să știi că ai pe cineva lângă tine

Întotdeuna putem dărui ceva. Un zâmbet şi o vorbă bună nu costă nimic dar valorează enorm. Intotdeauna avem ceva de daruit, daca dorim. Chiar si omul care se considera cel mai sarac are ceva de daruit. Sfatul bun oferit la nevoie, o vorba buna si frumoasa adresata celui ranit, face minuni. Iar zambetul pe care reusesti sa-l pui pe buzele cuiva sunt daruri cu mult mai pretioase decat oricare altele.
Atunci cand esti mereu in cautarea faptelor bune, gasesti ceva frumos si valoros de oferit. Si cu totii avem atat de multa nevoie de mangaiere, de vorbe frumoase, de intelegere si armonie. Noi, oamenii, ne influentam enorm de mult unii pe ceilalti, de aceea si un simplu gand frumos trimis catre cineva drag, sau poate spre cineva mai putin drag, il poate influenta enorm si ii poate schimba starea in bine.
Atunci cand daruim, Dumnezeu ne daruieste. Tot ceea ce oferim, se intoarce spre noi chiar atunci cand ne asteptam mai putin. Nici o fapta nu ramane nerasplatita, iar omul bun isi primeste mereu rasplata si mangaierea. De aceea prima dorinta a diminetii ar trebui sa fie: sa fii un om mai bun, sa iti pastrezi inima curata si sa nu lasi pe maine tot binele pe care il poti face astazi pentru cineva. Traim intr-o lume in care parca pe zi ce trece oamenii se urasc si se invidiaza tot mai mult, se dezbina si sufera instrainati unii de ceilalti. Trebuie sa aducem o schimbare si nu trebuie sa asteptam schimbarea de la altii, schimbarea este fiecare dintre noi!

Sfatul Zilei: FII UN ZÂMBET, FII O MÂNGÂIERE, FII BUNĂTATE ŞI IUBIRE!

 

Lasă un comentariu