Vești bune pentru cei trecuți de 50 de ani: Nu sunteți bătrâni deloc, bătrânețea începe mult mai târziu

Vești bune pentru cei care acum au 45-50-55 de ani: acum bătrânețea începe la vârsta de 75-80 de ani – adică cu 25 de ani mai târziu decât la generația părinților noștri! Până de curând, viața omului era împărțită în trei etape: tinerețea, maturitatea și bătrânețea. Dar acum ”maturitatea” vine după vârsta de 50 de ani și reprezintă o nouă perioadă de viață, care până acum pur și simplu nu a existat.
După 50 de ani, vine o perioadă minunată în viață, când aveți timp, sănătate, posibilități, sunteți eliberat de obligații, aveți experiența necesară și un sfert de secol până la bătrânețe!
Nu pierdeți timpul în zadar, de altfel veți regreta!
Dacă aveți 50 de ani, astăzi aveți posibilități nelimitate: hobby-uri noi, bucurii și impresii noi, o carieră nouă, o dragoste nouă și călătorii noi… Iar calitatea noilor impresii va depăși tot ceea ce știați în tinerețe, când nu aveați experiența necesară dar aveați foarte multe obligații.
Foarte rar reflectăm asupra faptului, că viața noastră urmează un program stabilit de către generațiile anterioare. La fel ca și toate cărțile, filmele și manualele din copilărie care au fost scrise de cei din generația anterioară.
Dar generațiile anterioare nu aveau idei și viziuni despre viața după 50 de ani, deoarece această viață nici nu exista pe atunci. Noi am moștenit de la ei programul de viață, în care nu se spune nimic despre viața activă după 50 de ani.
Statistica însă demonstrează că pentru persoanele care acum au 50-55 de ani, bătrânețea va începe nu mai devreme decât 80 de ani. Desigur, acest lucru este foarte îmbucurător!

 

Lasă un comentariu