Bărbații care se căsătoresc cu femei inteligente trăiesc mai mult

Încercați să vă imaginați soția perfectă. Este oare important nivelul său înalt de inteligență? Poate că bărbații ar trebui să acorde mai multă atenție la nivelul de inteligență al alesei inimii?
Într-un studiu realizat la Universitatea din Aberdeen, oamenii de știință au descoperit că bărbații care se căsătoresc cu femei inteligente nu doar trăiesc mai mult, dar sunt mai fericiți și mai puțin predispuși la boli precum Alzheimer sau demența senilă.
Lawrence Waddy, profesor și psihiatru la Colegiul de Medicina de pe lângă Universitatea din Aberdeen, afirmă: „Baietilor nu li se spune niciodată că, dacă doresc să aibă o viață lungă, ar trebui să-și aleagă drept soție o domnișoară cu un nivel înalt de inteligență, deoarece anume inteligența este cel mai eficient remediu împotriva demenței senile.”
Rezultatele unui studiu anterior au ajuns la concluzia că jocurile intelectuale (cuvintele încrucișate, de exemplu) sunt un fel de „măsuri preventive” împotriva bolii Alzheimer și a demenței senile deoarece astfel de jocuri stimulează creierul. În consecință, nu este surprinzător faptul că o soție care îl face pe soțul său să gândească și să reflecte poate, de asemenea, să contribuie la faptul că acesta va fi protejat de bolile degenerative ale sistemului nervos.
Este surprinzător și faptul că bărbații căsătoriți cu femei inteligente nu au prezentat semne de demență senilă în viața de zi cu zi, chiar și în cazurile în care RMN cerebral a prezentat semne de boală. Prin urmare medicii au ajuns la concluzia că un astfel de pacient nu este doar pe deplin capabil, ci are și un nivel de inteligență destul de ridicat.
Din păcate este destul de complicat să încurajăm atât femeile cât și bărbații să acorde mai multă atenție abilităților mentale decât aspectului exterior.
Fetelor cărora li se insuflă din copilărie că ar trebui să fie mândre de faptul că sunt inteligente, în viitor vor deveni niște personalități puternice și independente. Iar băieților care acceptă acest lucru le va fi în viitor mult mai ușor să construiască relații cu o femeie, precum și să creeze o lume mai bună atât pentru soția sa, cât și pentru fiicele sale.

 

Lasă un comentariu