Sfecla rosie, un aliment foarte sănătos. Iată ce boli vindecă

Sfecla roșie are un profil nutrițional foarte interesant. Această legumă are un conținut foarte scăzut de calorii și conține o cantitate semnificativă de carbohidrați și fibre alimentare. Bogată in polifenoli, sfecla roșie are o putere antioxidantă semnificativă care îi conferă o serie de avantaje:
1. Protejează sănătatea cardiovasculară
Potrivit unui studiu științific, această legumă ajută la dilatarea și relaxarea vaselor de sânge, activând astfel circulația. În plus, acest mecanism vă permite să reduceți tensiunea arterială și să luptați împotriva patologiilor cardiovasculare care pot afecta sănătatea.
2. Îmbunătățiți performanța sportivă
Datorită bogăției sale în nitrați, sfecla roșie îmbunătățește și rezistența la sport. Potrivit cercetătorilor, consumul de sfeclă la adulții sănătoși le-a permis să fie mai rapizi în timpul alergării și, de asemenea, le-a crescut rezistența.
3. Are grijă de ficat
Sfecla este bogată în betaină, pigmenți vegetali cu proprietăți antioxidante și polifenoli: conform oamenilor de știință, acești compuși bioactivi protejează eficient ficatul.
4. Protejează flora intestinală
O floră intestinală dezechilibrată poate provoca o varietate de neplăceri. Un studiu a relevat că sucul de sfeclă lactofermentat susține activitatea bacteriilor necesare funcționării microbiotei, limitând în același timp stresul oxidativ.
5. Previne bolile inflamatorii
Inflamația cronică poate rezulta din diverse patologii precum obezitatea, bolile de inimă sau afecțiunile hepatice. Dar datorită potențialului său antioxidant, s-a demonstrat că sfecla reduce inflamația și are grijă de organism.
6. Are grijă de sănătatea creierului
Potrivit unui studiu științific, consumul de suc de sfeclă roșie timp de două săptămâni îmbunătățește semnificativ funcția cognitivă la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.

Să vă fie de folos!

Lasă un comentariu