„Una dintre cele mai grave boli pe lumea asta este să nu însemni nimic pentru nimeni” – 10 citate faimoase din Maica Tereza care te vor unge la suflet

Maica Tereza și-a dedicat viața ajutându-i pe nevoiașii din întreaga lume. De asemenea, aceasta a devenit un exemplu pentru multe femei și un simbol al carității. Maica Tereza a înființat în Calcutta, India, acolo unde a petrecut mai mulți ani, fundaţia Misionarii Carităţii, care a avut ca misiune ajutorarea celor mai săraci oameni. Ea s-a născut în anul 1910 și a decedat în 1997, însă vorbele sale calde și pline de înțeles sunt nemuritoare și aduc liniște în sufletele oamenilor.
Chiar dacă nu mai este printre noi, cuvintele ei dăinuie în sufletele oamenilor.
„Trec o singură dată prin viață. Tocmai de aceea, orice lucru bun pe care îl pot face trebuie să-l fac acum… pentru că nu voi mai trece din nou pe aici”
„Dincolo de orice reuşită e o altă încercare. Cât timp trăieşti, simte-te viu. Dacă ţi-e dor de ce făceai înainte, fă-o din nou. Nu te pierde printre fotografii îngălbenite de timp… mergi mai departe când toţi se aşteaptă să renunţi. Nu lăsa să se tocească tăria pe care o ai în tine. Fă în aşa fel încât, în loc de milă, să impui respect. Când nu mai poţi să alergi, ia-o la trap. Când nu poţi nici asta, ia-o la pas. Când nu poţi să mergi, ia bastonul. Însă nu te opri niciodată”
„La Dumnezeu nu se intră decât pe uşa pe care scrie „dragoste”.”
„Este foamete pe pământ, nu pentru că ar lipsi pâinea, ci fiindcă nu reuşim să-i săturăm pe cei bogaţi”
„Dacă nu poţi să hrăneşti o sută de oameni, atunci hrăneşte unul singur”
„Una dintre cele mai grave boli pe lumea asta este să nu însemni nimic pentru nimeni”
„Cu cât avem mai puţin, cu atât dăm mai mult. Pare absurd, dar aceasta este logica dragostei”
„Ce poţi să faci pentru a aduce pacea în lume? Du-te acasă şi iubeşte-ţi familia!”
„Unii oameni apar în viața ta ca o binecuvântare. Alții, ca o lecție”
„Vorbele bune pot fi scurte şi repede rostite, dar ecoul lor este nesfârşit”.

 

Lasă un comentariu