Boala nebăgată în seamă de care nu scapă nimeni. Monica Pop dă un avertisment clar

Că ne place sau nu, sunt anumite boli prin care fiecare dintre noi ajunge să treacă. Una din aceste boli, despre care trage un semnal de alarmă și medicul Monica Pop, este conjunctivita. Deși nu este o afecțiune gravă, netratată la timp poate crea complicații grave. Celebrul medic oftalmolog Monica Pop spune că netratată corespunzător, conjunctivitate poate duce la complicații ulterioare, greu de remediat.
Conjunctivita, boala pe care o face aproape toată lumea
Deși, aparent, o afecțiune banală, toți trecem prin ea, mai devreme sau mai târziu. Dar este extrem de important, spune Monica Pop, modul cum o tratăm și când facem asta. Cu cât conjunctivitate devine mai complicată, cu atât și tratamentele aferente vor fi mai complicate și vor necesita mai mult timp. Recomandarea medicului oftalmolog Monica Pop este să mergem din timp la medic și să facem consultațiile necesare și să ne ținem de tratamentul dat de medic.
„Trebuie să ştiţi din start că, deşi sunt afecţiuni foarte frecvente, conjunctivitele trebuie tratate serios. Trebuie tratate în funcţie de tipul lor. Din păcate medicii de familie nu ştiu să trateze nici conjunctivite şi nici alte afecţiuni oculare. Nu doresc în niciun fel să jignesc colegii medici de familie.
Cine riscă să contracteze conjunctivită?
Persoanele care prezintă cel mai mare risc de a contracta conjunctivită sunt cele care au fost expuse la o persoană infectată cu conjunctivită virală sau bacteriană, care au fost în contact cu un iritant alergic cunoscut și purtătorii de lentile de contact. Focarele de conjunctivită sunt frecvente în cazul copiilor din grădinițe și școli, mai spune medicul oftalmolog. Conjunctivita poate apărea la unul sau la ambii ochi. Simptomele conjunctivitei sunt diverse, după cum urmează:
roșeață,
mâncărime,
senzație de nisip,
lăcrimare excesivă
secreție care formează o crustă care poate împiedica ochiul sau ochii să se deschidă dimineața.
În cazul în care aveți aceste simptome este recomandat să megeți degrabă la un consult oftalmologic.

 

Lasă un comentariu