Metoda autosugestiei – Fraza care te va ajuta să scapi de probleme și să aduci schimbări pozitive în viața ta

În psihologie, o frază cu o conotație pozitivă este de obicei numită afirmație. Cu alte cuvinte, aceasta este o frază datorită căreia îți creezi o dispoziție bună, scapi de anxietate și gânduri deprimante.
Fraza lui Emile Coue care poate înlocui toate afirmațiile pozitive.
Emile Couet (1857 – 1926) – a fost un psiholog și farmacist francez, proprietarul unei clinici de psihoterapie. El a fost unul dintre primii care a înțeles că nu voința conduce oamenii la o recuperare rapidă, ci, dimpotrivă, gândurile pozitive inconștiente, lipsite de emoții, care sunt repetate iar și iar.
Astăzi metoda afirmațiilor a primit o justificare științifică – s-a demonstrat experimental că omul într-adevăr începe să creadă în ceea ce repetă de multe ori. Acest lucru se datorează faptului că frazele repetate devin parte a inconștientului nostru.
Ce trebuie să faci pentru a crede într-o anumită informație?
Una dintre modalități este repetarea acesteia de mai multe ori, în mod regulat și constant, în medie, în decurs de 50 de zile. Cineva are nevoie de mai puțin timp, cineva de mai mult.
Deci, iată și celebra frază a lui Emile Couet pe care a recomandat-o să fie repetată în caz de probleme:
„În fiecare zi mă simt din ce în ce mai bine în toate privințele!”
Coue își sfătuia pacienții să repete această frază de cel puțin 20 de ori, folosind un rozariu cu douăzeci de mărgele pentru numărare. Această frază trebuie repetată fără nicio emoție. Cu cât sunt mai multe „abordări” pe zi, cu atât mai repede această credință va ajunge în subconștient.
Poți alcătui propria frază conform acestui principiu, schimbând ușor formularea. De exemplu: „În fiecare zi, în mod miraculos, viața mea se îmbunătățește în toate direcțiile”.
De îndată ce simți că în mintea ta se strecoară gânduri negative, pronunță această afirmație și vei fi surprins de schimbările pozitive care vor apărea în viața ta.
Metoda autohipnozei funcționează excelent și a început să fie folosită odată cu apariția secolului al XX-lea. Dale Carnegie a descris-o mult, dar cel mai mult ne-a frapat metoda de autohipnoză a psihologului francez Emile Coué. El a fost primul care a descoperit ceea ce noi numim acum „efectul placebo”.
Principala metodă de tratament a lui Coué a fost următoarea: el isi punea pacienții să spună următoarea frază:
„În fiecare zi, din toate punctele de vedere, totul îmi merge din ce în ce mai bine”, repetată de 20 de ori dimineaţa şi de 20 de ori seara, în vederea condiţionării imaginaţiei într-un mod favorabil. Repetând maşinal această formulă, fără intervenţia voinţei, este posibil să faci să pătrundă mecanic în subconştient ideea de ameliorare, de progres.
De îndată ce simți că în mintea ta se strecoară gânduri negative, pronunță această afirmație și vei fi surprins de schimbările pozitive care vor apărea în viața ta.vine capabilă de acţiune.

 

 

Lasă un comentariu