Oamenii de știință spun: cu cât caracterul femeii este mai dificil, cu atât femeia este mai inteligentă

Vi s-a întâmplat să fiți numită insuportabilă sau o pacoste? Înseamnă că aveți toate motivele să fiți mândră. Puteți considera că vi s-a făcut un compliment. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii australieni, femeile cu un caracter dificil și chiar insuportabil, deseori sunt cele mai inteligente și nu numai din punct de vedere rațional ci și emoțional.
Potrivit experților, femeile cu un caracter complicat au o memorie foarte bună, au mai puține prejudecăți, sunt foarte motivate și își ating întotdeauna obiectivele.
Persoanele dificile se uită la lumea din jur mult mai obiectiv și imparțial, iar în luarea deciziilor se bazează mai degrabă pe aspectul rațional decât pe cel emoțional.
Joe Forgas, autorul principal al studiului, afirmă că femeile insuportabile sunt, de obicei mult mai conștiente de ceea ce se întâmplă în jurul lor, analizează nu numai comportamentul lor, ci și modul în care se comportă alții.
Aceste femei observă detaliile care multora le scapă. Oamenii cu un caracter dificil, în comparație cu ceilalți mult mai des se dezamăgesc, deoarece se concentrează permanent pe rezultat.
Cei mai mulți dintre ei sunt perfecționiști desăvârșiți.
Persoanele sentimentale și romantice au mai multe șanse să nu reușească în viață comparativ cu un cinic dezamăgit. Și asta pentru că ei iau decizii bazându-se pe emoții și foarte rar ascultă argumentele raționale.
”Se pare că umorul, contribuie la creativitate, flexibilitate și cooperare, în timp ce comportamentul capricios activizează un mod de gândire mai selectiv și mai aprofundat, forțând persoana să acorde mai multă atenție lumii exterioare”, susține Forgas.
Să fii drăguță și cuminte acum nu mai este la modă. Femeile bune, de cele mai multe ori nu sunt apreciate. Totuși uneori este mai bine să fii fericită decât inteligentă.Oare?

 

Lasă un comentariu