3 motive solide pentru care nu trebuie să te bizui niciodată pe alții

Numai atunci când nimerești într-o situație disperată poți să te bazezi pe altcineva. Asta presupune un act mare de încredere și risc. Iar dacă ai chiar și cea mai mică posibilitate să faci ceva de sine stătător, să ții situația sub propriul control – bazează-te pe tine și controlează acțiunile altora, numai atunci când de asta depinde viața ta. Găsește propriile rezerve și conectează-te la resursele tale. Cea mai importantă resursă este o minte trează.
Poți să te bizui pe cineva doar atunci când ai deplină încredere în acea persoană și când știi sigur de ce este în stare. Însă dacă ai ce mai mică posibilitate, mai bine să faci singur ceea ce ai de făcut, mai ales când este vorba despre viața ta. Iată 3 motive de ce să nu te lași în responsabilitatea altora.
1. Poți idealiza relația ta cu persoana
Ai putea crede în mod eronat că o persoană se va jertfi pentru tine, că îți va acorda timp și efort pe cât te aștepți. Sondajele arată că jumătate dintre cei pe care noi îi credem prieteni nu se consideră prietenii noștri. Prin urmare, un astfel de „prieten” nu va simți că trebuie să te ajute, nu-ți va face favoruri sau din contra îți poate dăuna.
2. Poți idealiza persoana
Poți crede că cineva este puternic, deștept, bogat, bun, dar nu neapărat este așa. Așteptările tale nu se vor îndreptăți doar pentru că tu ai atribuit cuiva trăsăturile dorite și aștepți de la el prea mult.
3. Persoana vrea să te ajute, dar realmente nu poate
Este posibil ca persoana să-și fi supraapreciat posibilitățile și să constate într-un final că rugămintea este irealizabilă. Cei sinceri îți vor spune că nu pot face ceea ce ți-au promis, cea mai mare parte însă te vor hrăni cu promisiuni false în continuare.
sursa – povestiri.net

Lasă un comentariu