15 lecții spirituale geniale culese din înțelepciunea poporului indian

1. Nu trebuie să fii nicăieri, decât aici
Nu trebuie să te grăbești nicăieri, dar trebuie să fii acolo unde te simți bine. Dacă simți că nu aparții locului în care te afli, ridică-te și mergi acolo încotro te cheamă vocea interioară.
2. Permite lucrurilor să meargă de la sine
Nu căuta să controlezi oamenii și evenimentele. Lasă oamenii să vină la tine și evenimentele să ți se întâmple. Toate se petrec cu un motiv anume.
3. Oferă libertate
Oferă-ți libertatea de a fi tu însuți, iar celorlalți de a fi diferiți de tine. Ține minte că fiecare are propriul său fel de a fi și propriile principii. Dacă potecile voastre se intersectează – bine. Dar dacă nu – și asta e bine.
4. Nu-ți fie frică
De nimic, niciodată. Dacă simți că trebuie să spui sau să faci ceva – fă și nu lăsa formalitățile de orice gen să te împiedice.
5. Mai puțin înseamnă mai mult
Nu te strădui să ai totul dintr-o dată. Chiar și atunci când îți pare că nu ai nimic – întotdeauna există ceva. Fii moderat în toate.
6. Nu te agăța de oameni
Oriunde vei merge, vei găsi oameni peste tot. Dar pe ai tăi. Pe cei care te completează, te inspiră, de învață. Nu uita: dacă nu împărtășiți aceeași cale, nu are rost să alergi după cineva.
7. Permite să plece
Cu zâmbet, cu dragoste. Tuturor, oamenilor și lucrurilor din viața ta. Dar nu îți lua adio niciodată. Pentru că nu știi ce surprize îți poate aduce viața. Spune așa: „Mulțumesc și până la o nouă întâlnire!”
8. Fii ca apa
Amintește-ți de principiul valului – valul vine și pleacă. Acest lucru se aplică tuturor: bogăției, banilor, oamenilor, lucrurilor. Nimic nu este static, trăim într-o lume a mișcării. Nu te cufunda într-o stare sau alta – se va schimba.
9. Ascultă-ți vocea interioară
Ascultă sfaturile altora, dar fă așa cum simți că este corect.
10. Ai încredere
În oameni, în spațiu, în Dumnezeu – numește asta cum dorești. Ai încredere, că viața ta se desfășoară în cel mai bun mod pentru tine, chiar și atunci când ți se pare că nu poate fi mai rău.
11. Acordă-ți cel puțin câteva minute pe zi
Meditează, desenează, scrie, plimbă-te în natură sau doar stai în liniște. Chiar și câteva minute te vor ajuta să îți dai seama de ce ai nevoie cu adevărat.
12. Iubește-te
Respectă-ți dorințele, corpul și ține minte: poți avea TOTUL. Nu e nevoie să alegi: muncă pentru suflet sau muncă pentru bani.
13. Împarte
Mereu. Cu un câine, cu un cerșetor, cu un prieten. Fără a aștepta ceva în schimb.
14. Pune-ți dorințe
Dar fii atent. Ele se pot împlini. Formulează-le cât mai concret.
15. Călătorește
Și cel mai bine să o faci de unul singur, pentru că oriunde te duci – totul este întotdeauna cu tine.

 

Lasă un comentariu