7 moduri de a trăi o viață simplă și de a fi fericit/ă

A trăi simplu și a trăi fericit – care este legătura dintre cele două? Primul este de fapt necesar pentru al doilea. Dacă vrei să trăiești fericit, trăiește simplu. Această lume complexă are un ritm nebun de rapid în care oamenii tind să se piardă. Ei devin nefericiți pentru că nu mai știu ce îi face fericiți. Primul pas pentru a recâștiga ceea ce a fost pierdut? Traieste simplu. Iată nouă moduri de a trăi o viață simplă și de a fi fericit:
1. Îndepărtează dezordinea din viața ta.
Viața ta s-ar putea să fie aglomerată cu ceea ce este inutil, așa că pentru a trăi simplu și a fi fericit, dă drumul. Dă drumul oamenilor. Cine dintre oamenii pe care i-ai permis în viața ta te face de fapt nefericit și te doboară în mod constant? Găsește oamenii toxici din viața ta și dă-i drumul. Nu ai nevoie de mulți oameni în viața ta; trebuie doar să aduci oamenii potriviți în autobuz.
În plus, eliberează-te și de oamenii care sunt cu adevărat doar trecători în viața ta. Uneori, există oameni despre care credeai că sunt pentru păstrare, dar pur și simplu nu vor rămâne. Nu o lua împotriva ta. Acceptă faptul că pot fi cu tine doar o perioadă. Prețuiește amintirile pe care le-ați avut împreună și apreciați ceea ce ați învățat de la ele. Apoi, dă drumul.
2. Lasă trecutul.
Poate fi o oportunitate ratată sau o iubire pierdută, lucruri care sunt atât de greu de trecut. Totuși, amintiți-vă că trecutul este ceva ce nu mai puteți aduce înapoi. Singurul lucru pe care îl poți face cu el este să renunți și să mergi înainte. Păstrează toate lecțiile, dar dă drumul.
Să dai drumul te poate ajuta să-ți deblochezi inima de lanțurile inutile care o fac grea.
3. Apreciază lucrurile simple.
Când ai fost ultima dată când te-ai uitat la copaci și ai apreciat umbra pe care ți-o oferă, ca să nu mai vorbim de oxigenul pe care îl oferă gratuit? Când ai simțit ultima dată ploaia pe piele și ai apreciat răcoarea pe care o dă? Toate acestea sunt gratuite. Apreciază-i.
4. Fă-ți timp să taci.
În momentele de tăcere te poți asculta pentru a ști ce vrei cu adevărat. Dacă rămâi clar cu obiectivele și nevoile tale, poți trăi pur și simplu pe baza propriilor standarde.
5. Trăiește pur și simplu evitând comparațiile.
Un motiv probabil pentru care nu poți trăi pur și simplu este că îți compari viața cu ceilalți. De exemplu, vezi că alți oameni călătoresc mult, așa că călătoria a devenit și obiectivul tău chiar și atunci când de fapt nu erai interesat de asta. Vedeți alți oameni mâncând mereu în restaurante scumpe, așa că ați făcut același lucru chiar și atunci când doriți de fapt mese gătite acasă. Evită această capcană clarificând cu tine însuți lucrurile pe care le vrei cu adevărat. Dacă le ai, învață cum să fii mulțumit. Evitați să vă comparați cu ceilalți.
6. Limitați timpul petrecut navigând pe internet și rețelele sociale.
În acest fel, lumea rețelelor sociale nu va putea dicta ceea ce trebuie să deveniți și internetul nu va putea dicta ce trebuie să faceți. Uneori, s-ar putea să te simți presat să trăiești la nivelul restului lumii. Drept urmare, ești nemulțumit de viața ta și nu poți trăi simplu. Rămâneți conectat și actualizat folosind internetul și conturile de rețele sociale, dar nu le lăsați să vă fure din lumea reală.
7. Spune nu cheltuielilor inutile.
Deci mergi la mall sau la o platformă de cumpărături online și se pare că îți place să cumperi tot ce vezi. Cumperi pantofi noi, haine noi, un dulap nou, o saltea nouă și altele care sunt noi și pur și simplu nu poți să te oprești decât dacă cardul tău de credit sau contul tău bancar spune nu. Imaginează-ți suma pe care ai cheltuit-o pe toate acele lucruri inutile și imaginează-ți ce pot face banii tăi dacă i-ai cheltuit pe lucrurile pe care le prețuiești cu adevărat. Părăsiți acest ciclu nesănătos întrebând mereu „Am nevoie de asta?” înainte de a face o achiziție.

Lasă un comentariu