8 simptome fizice care dovedesc că ești mai stresat/ă decât crezi

Uneori, putem arăta semnele noastre de stres prin corpurile noastre și interpretăm greșit stresul ca pe o boală. În realitate, corpul nostru își arată stresul prin diferite simptome fizice. Și dacă simțiți următoarele simptome, atunci este posibil să fiți stresat/ă, mai degrabă decât o boală reală. Ca întotdeauna, cel mai bine este să vă consultați cu medicul dumneavoastră dacă:
1. Experimentați ceață pe creier ceea ce vă face viața de zi cu zi imposibilă.
Când experimentezi ceață pe creier, s-ar putea să crezi că ești uituc. Cu toate acestea, când a ajuns la punctul în care viața de zi cu zi este afectată, devine o problemă. Dacă se întâmplă acest lucru, este posibil să fii stresat la maximum.
2. Ai în mod constant probleme cu alergiile.
În perioadele de stres, s-ar putea să simțim că apar mai multe atacuri de alergie și, la rândul nostru, le considerăm „doar alergii”. Cu toate acestea, atunci când suferi în mod constant probleme de alergie, s-ar putea să fii extrem de stresat.
3. Greutatea ta este fluctuantă.
Fie în sus, fie în jos, atunci când întâmpinați fluctuații ciudate de greutate și, de asemenea, modificări ale dietei din senin, stresul este probabil cauza. Harvard Medical School spune că stresul pe termen scurt ne oprește dorința de a mânca și o poate crește, de asemenea, în funcție de hormonii de stres declanșați.
4. Nivelurile tale de energie au scăzut.
Datorită activității neuronale a creierului nostru care devine excesivă atunci când suntem stresați, ritmul cardiac crește, ceea ce face corpul nostru să devină mai rapid obosit. Acest lucru este mai ales dacă creierul nostru rămâne în modul.
5. Oftezi în mod obișnuit.
Cercetătorii din 2016 de la Stanford au descoperit că oftăm de aproximativ o duzină de ori pe oră și se întâmplă deoarece creierul nostru eliberează un flux de neuropeptide care declanșează o eliberare emoțională. Când suntem stresați în mod constant, s-ar putea să avem suspine mai frecvente.
6. Renunți la lucruri…mult.
Stresul provoacă distragerea atenției, ceea ce ne poate face să nu fim atenți când ar trebui. La rândul nostru, putem scăpa de lucruri sau putem întâlni accidente mai frecvente.
7. Probleme de piele.
Este pielea mai uscată sau uleioasă decât de obicei? Te confrunți cu erupții mai regulate decât ai avut cândva? Mark Mummert de la Centrul de Științe ale Sănătății de la Universitatea din North Texas afirmă că atunci când în perioade de stres, corpul nostru va elibera mai mulți hormoni decât de obicei. Acest lucru face ca rănile fizice să se vindece mai lent, iar pielea noastră să fluctueze mai rapid textura sa.
8. Ai chef să pariezi.
De la zgârierea biletelor de loterie până la accesarea unui cazinou, cei care sunt mai predispuși la pariuri sunt de obicei destul de stresați. Know the Odds, o organizație națională non-profit dedicată răspândirii conștientizării dependenței de jocuri de noroc, spune că stresul este principalul factor care contribuie la boală.

 

Lasă un comentariu