Ce inseamna să ai încredere în univers si de ce ar trebui să o faci

Stii acele momente in care iti spui “trebuie doar sa am incredere in univers”? Fie ca simti ca lucrurile iti scapa de sub control, fie te simti pur si simplu coplesit/ă, uneori simti ca trebuie sa lasi lucrurile sa-si urmeze cursul lor firesc si sa inveti sa ai incredere ca se vor rezolva de la sine.
A avea incredere necesita practica, este o adevarata arta – mai ales atunci cand simti ca muncesti din greu, iar lucrurile nu par sa progreseze in niciun fel.
Suna cunoscut? Ei bine, este nevoie de rabdare pentru a avea incredere in univers. Dar daca practici rabdarea, si totusi tot nu se intampla nimic? Atunci iata ce trebuie sa stii cand inveti sa-ti pui increderea in univers:
1. Fii constient de faptul ca universul este in tine.
Legatura cea mai intensa, cea mai puternica cu astrele, cosmosul si tot ceea ce ne inconjoara si ne ofera calauzire se afla, de fapt, in noi insine. Deseori cand ne gandim ca trebuie sa ne punem „increderea in univers”, ne gandim ca e vorba de o forta din exterior care va intra in viata noastra si ne va salva de la provocarile cu care ne confruntam.
Cu alte cuvinte, ne punem singuri intr-o postura de persoane dependente, slabe si lipsite de putere in relatie cu ideea superioara de „univers.” Dar puterea este de fapt în noi.
2. Trebuie sa ne eliberam de ceea ce ne impiedica sa progresam.
Cand suntem preocupati de ideea de „a avea incredere in univers” e posibil sa ne concentram prea mult pe „renuntare” in sens abstract. Dar, de fapt, a avea incredere in univers nu inseamna a spera sa fii salvat/ă. Inseamna sa ai spirit practic, sa iti infrunti temerile si sa identifici acele convingeri care te limiteaza si la care trebuie sa renunti. Perseveram in obisnuinte pe care le ascundem si care ne impiedica sa progresam.
3. Universul va lucra in interesul tau, ceea ce nu inseamna ca iti va face (neaparat) pe plac.
Cateodata, sa NU primesti ceea ce vrei este un dar in sine.
Sa nu primesti ceea ce vrei poate fi cel mai de pret dar. Si acest lucru este valabil mai ales daca de obicei alegi calea cea usoara. Sunt multe persoane care prefera sa aleaga calea cea mai comoda, in speranta ca altcineva sau altceva se va ocupa de tot si toate in locul sau. Si poate ca, de multe ori, chiar se gaseste acel cineva sau acel ceva.
4. Totul se reduce la puterea dragostei.
In concluzie: Cel mai bun mod de a avea incredere in univers este sa ai incredere in tine. In loc sa repeti la nesfarsit „detaseaza-te”, investigheaza in profunzime motivul pentru care nu poti merge mai departe. Si detaseaza-te de acel gand, acea convingere sau acea presupunere. Fii constient de faptul ca universul te iubeste servindu-ti interesul, nu cautand sa-ti faca pe plac. Uneori, e chiar mai bine sa nu obtinem ceea ce ne dorim.
Iubeste. Totul se reduce la iubire – cea mai intensa iubire cu putinta.

 

Lasă un comentariu