Este posibil să-ți vindeci corpul cu mintea și există dovezi științifice în acest sens

Mintea este centrul de control al ființei umane, chiar mai mult decât știi. Mintea poate lua decizii, poate învăța lucruri noi și poate simți emoții – poate, de asemenea, să vindece corpul. Ai auzit bine, mintea poate distruge complet toate semnele de boală din corp.
Unul dintre cele mai rele lucruri de auzit de la medicul dumneavoastră este că aveți o boală gravă. Planurile vor fi modificate și viața ta se va învârti acum în jurul tratamentelor și medicamentelor, nu? În cele mai multe cazuri, acest scenariu se dovedește a fi adevărat. În acele câteva cazuri, acest lucru nu este foarte grav mai ales dacă știi să gândești corect.
În cazul în care nu știai te poți vindeca doar cu gândul. Miturile acestui lucru nu sunt mituri deloc. Există o dovadă a acestei idei.
Miracole și Știință
Miracolele pot fi o modalitate de a privi vindecarea cu mintea, iar știința ar putea fi alta. Cu miracole, ne punem viața în mâinile unei mari zeități, rugându-ne ca bolile noastre să dispară. Știința, pe de altă parte, oferă o explicație fiziologică pentru acest fenomen.
Lissa Rankin a explicat realitatea vindecării doar cu gândul. Se pare că efectul placebo are o mare putere asupra modului în care gândim și funcționam, reparându-ne imperfecțiunile. Această discuție a zguduit profesia medicală. Medicii au o problemă în a crede că tratamentele și medicamentele lor ar putea deveni inutile. Dacă mintea vindecă corpul și ea însăși, atunci acest lucru este adevărat.
Testele și Adevărul
Desigur, singura modalitate de a-i convinge pe cei care ar putea fi puțin sceptici ar fi dezvăluirea rezultatelor celor mai recente teste placebo. Oamenii cu diferite boli, cum ar fi HIV, cancer și boli de inimă, 3500 mai exact, au fost testați folosind efectul placebo de vindecare a minții. După terminarea testului, bolile au fost ameliorate sau vindecate complet.
Potrivit unui articol publicat în Journal of Projective Techniques în 1957, unui bărbat pe nume domnul Wright i s-a administrat un medicament și i s-a spus că medicamentul îi va vindeca cancerul. După ce a luat medicamentul, tumorile lui s-au micșorat drastic. După ce și-a dat seama că medicamentul nu a funcționat cu adevărat, cancerul i-a crescut din nou. I s-a administrat apoi, ceea ce i s-a spus, a fost o versiune mai bună a aceluiași medicament, iar tumorile i s-au micșorat din nou, jumătate din dimensiune! Din păcate, emisiunile de știri au raportat că toate versiunile de droguri nu au valoare. A doua zi, bolnavul de cancer a murit. Datorită convingerilor sale, mintea lui a preluat controlul asupra fiecărui aspect al corpului său și a reparat ceea ce era în neregulă. Când placebo a fost dezvăluit pentru ceea ce era cu adevărat, îndoielile, depresia și frustrarea au învins dorința de a trăi a pacientului.
Ceea ce mintea poate face cu adevărat
Mintea funcționează practic prin răspuns la stres și relaxare. Există mulți indicatori de stres pe parcursul zilei noastre care contribuie la un sistem nesănătos. Relaxarea stimulează creierul să se vindece de stres. Atunci când aceste lucruri sunt dezechilibrate, ele pot produce boli sau ne pot face mai predispuși să contractăm boli. Practic, sistemul de apărare al corpului nu este la performanță maximă atunci când creierul este ocupat cu alte probleme.
În echilibru, creierul poate face minuni. Mintea nu numai că poate vindeca bolile corpului, ci se poate vindeca și singură. Mintea poate face multe lucruri, cum ar fi să facă părul să crească din nou și să vindece probleme iritante care nu sunt neapărat mortale.
Acestea fiind spuse, din moment ce ideea esențială de a rămâne sănătoși și de a trăi o viață lungă pare să provină din puterea minții, este evident că mediul nostru joacă un rol important și în modul în care gândim. A te înconjura de situații pozitive și de oameni poate fi doar secretul pentru menținerea unui corp sănătos și stimularea centrului natural de control uman – mintea.

 

Lasă un comentariu