Specialiștii dezvăluie: corpul știe când moartea este aproape și totul începe în nas

Corpul uman este un sistem foarte complex, care este destul de greu de înțeles. Oamenii de știință încă lucrează pentru a afla cum și de ce funcționează lucrurile așa cum fac ei. Încă nu înțelegem prea bine de unde vin sentimentele și emoțiile și de ce sunt exact ca noi. Un alt lucru care este încă un mister este momentul înainte de a muri.
Mulți medici au raportat că pacienții fac comentarii similare înainte de a muri. Se pare că pacienții știu că mor chiar înaintea doctorilor. Indicatorii lor s-ar putea chiar să se îmbunătățească și medicul ar putea crede că încă mai este o schimbare, dar pacienții simt deja că sfârșitul este aproape.
Oamenii, care au al șaselea simț, își iau adesea rămas bun de la cei dragi înainte de a muri. Este un lucru ciudat pe care îl simt când este timpul să plece. Acești oameni încep să se reconcilieze cu dușmanii lor din trecut și să repare relațiile care trebuie reparate, astfel încât să poată muri fără treburi neterminate.
Acest lucru nu este foarte comun, dar este de fapt obișnuit să simți moartea cuiva chiar înainte de a se întâmpla. Acest lucru este puțin înfricoșător, dar, în același timp, este bine, pentru că atunci ai șansa de a-ți lua rămas bun de la cei dragi.
Unii oameni ar putea argumenta că nu există așa ceva cum ar fi cunoașterea orei morții tale și cazurile în care oamenii încep să își ia rămas bun înainte de a muri, sunt pur și simplu o coincidență. Un studiu a fost realizat la Școala de Psihologie a Universității din Kent, care a cercetat posibilitatea ca oamenii să-și detecteze moartea prin miros.
Arnaud Wisman, care a fost șeful acestui studiu, a analizat corpul în timpul procesului de moarte. Se dovedește că atunci când o persoană moare, corpul ei se descompune și multe mirosuri sunt eliberate în timpul acestui proces. Un parfum este putrescina, care este rezultatul procesului de descompunere. Oamenii nu cunosc în mod conștient mirosul sau îl observă, dar subconștient mintea recunoaște mirosul și știe că sfârșitul este aproape.
Arnaud Wisman a efectuat diferite experimente folosind mirosul de putrescină, amoniac și apă. Participanții au fost expuși la diferite mirosuri și apoi a fost examinată reacția lor. Participanții au asociat putrescina cu emoții negative, deși niciunul dintre ei nu era familiarizat cu mirosul. Dar niciun participant nu a asociat mirosul de putrescine cu moartea sau frica. Asta pentru că mintea noastră conștientă nu vede legătura, dar subconștientul o vede.
Studiul, realizat la Facultatea de Psihologie a Universității din Kent, face parte dintr-o întrebare mult mai amplă cu care se confruntă mulți oameni de știință. Au existat studii care arată o legătură între emoții și miros. De exemplu, unele mirosuri amabile ne pot face să ne simțim speriați sau stresați.
Așa că, atunci când cineva căruia îi ții cu adevărat este într-un spital sau pur și simplu bolnav și vrea să te vadă, atunci cu siguranță găsește timp să mergi să-l vizitezi. Poate că știu că sfârșitul este aproape și vor doar să-și ia un ultim rămas bun de la tine. Dacă ratați această oportunitate, o veți regreta pentru tot restul vieții.

 

Lasă un comentariu