5 mituri despre karma. Cât din ceea ce știai este adevărat?

Chiar dacă karma este prezentă în existența noastră de zi cu zi, modelându-ne viețile și direcționându-ne evoluția, ea rămâne în mare parte neînțeleasă. Numai ridicându-ne conștiința karmei, putem spera să ne îmbunătățim viața și să creăm un mediu mai plin de compasiune și iubitor în jurul nostru. Iată câteva mituri despre karma.
Mitul 1 – Karma este răzbunătoare:
Fiind o lege universală concepută pentru a menține armonia și echilibrul prin justiția divină, printre părțile unui întreg mai mare numit Dumnezeu, karma este orice decât răzbunătoare. Este instructiv, nu răzbunător. Se străduiește să purifice, nu să pedepsească. Aspiră să remedieze viciile lipsite de iubire care afectează comportamentul uman, provocând separare, astfel încât să putem învăța să conviețuim cu mai multă iubire.
Mitul 2 – Karma este destinul:
Karma nu este un model predeterminat al vieții. Este un set de influențe în continuă schimbare care determină ceea ce este necesar pentru a rafina și echilibra suferințele sufletului nostru și ne ajută să depășim ignoranța și întunericul. Karma bună câștigată în viețile trecute ne oferă multe oportunități ușoare de a evolua și de a crește. În mod similar, o dorință conștientă de a remedia karma săracă a trecutului nostru poate modifica destinul implicit neinspirator cu care ne-am născut.
Mitul 3 – Dacă am karma bună, mă voi îmbogăți
Legile divine nu sunt conduse de nevoile și dorințele umane. Ele sunt concepute pentru a susține adevărul și puritatea. Sufletele aleg experiențele pentru a învăța lecții neînvățate, pentru a dezvolta forța și a cultiva empatia și compasiunea. Deși o karma bună ne câștigă unele mângâieri, acestea sunt de obicei aliniate scopului și programului sufletului.
Mitul 4 – Greutățile sau suferința înseamnă că avem karma proastă:
Multe suflete bătrâne aleg vieți dificile pentru a-i ajuta pe alții să crească. Făcând acest lucru, ei își construiesc echilibrul bun al karmei în loc să-l cheltuiască. Când un suflet acceptă să trăiască o viață în scaun cu rotile sau se încarnează ca un autist, îi ajută pe părinții și îngrijitorii săi pământești să dezvolte răbdare, toleranță, generozitate, empatie și dragoste.
Mitul 5 – Karma nu se mai aplică în prezent
Multe teorii pe internet abundă, susținând că karma nu se mai aplică în conștiința de dimensiunea a cincea în care umanitatea se deplasează în prezent. Aceasta este o concepție greșită. Karma este o lege universală a planului pământesc. Singura posibilitate pentru redundanța ei poate într-un timp viitor când toată lumea a învățat să iubească dezinteresat. Acesta rămâne un vis îndepărtat în lumea noastră lăcomie și condusă de putere.
Acesta este un material tradus. Ne cerem scuze pentru eventualele erori si va multumim ca ne sunteti alaturi.

Lasă un comentariu