Când vei simți disperare, spune doar aceste 3 cuvinte

În acest scurt articol, vă arăt un exercițiu surprinzător de simplu pentru a vă ajuta să vă reechilibrați gândurile atunci când vă simțiți dezamăgiți.
La urma urmei, viața nu poate fi doar soare și zâmbește în fiecare secundă a zilei; te vei confrunta cu provocări și te vei simți dezamăgit din când în când. Fără aceste minime, totuși, nu ai aprecia maximele, așa că nu dispera când viața îți face o călătorie grea.
În schimb, atunci când ceva nu merge așa cum ți-ai dori, poți în continuare să înveți și să crești din asta. Îți poți reechilibra mintea, astfel încât negativul să nu-ți domine complet gândirea.
Cum faci asta mai exact?
Ei bine, chiar e simplu. Totul începe cu psihiatrul Viktor Frankl, care a vorbit despre o „voință de sens” și eu cred ferm în abordarea lui de a trăi. El recomandă ca, în loc să așteptăm ceva de la viață, să ne întrebăm ce așteaptă viața de la noi. Așadar, iată cele 3 cuvinte la care vreau să te gândești atunci când vei simți un sentiment de disperare totală și dezolare.
Văd sens în…
Odată ce te-ai gândit la aceste cuvinte, încearcă să completezi propoziția căutând sensul în situația ta. Indiferent cât de rău ar părea lucrurile, există întotdeauna o pată de pozitivitate ascunsă în acest moment; tot ce trebuie să faci este să-l găsești.
Aceste 3 cuvinte te pot ajuta să depășești vremurile întunecate cu care te confrunți și să înțelegi mai bine planul pe care universul îl are pentru tine.
Trebuie să te întrebi: în acest moment, cu lucrurile cu care am de-a face, ce așteaptă viața de la mine?
Și da, uneori viața te va aștepta să fii la pământ, să te întristezi de o pierdere, să simți disperare, dar odată ce înțelegi că suferința ta are sens, devine mai ușor de suportat.
Găsirea sensului este adesea primul pas în procesul de vindecare și vă poate oferi modalități de a face față a ceea ce aveți înainte. Nu poate bloca durerea; nu este menit, dar sensul poate oferi confort și momente în care durerea se atenuează; oricât de scurte ar fi acestea.

 

Lasă un comentariu