Cea mai veche metodă de auto-vindecare din lume: durează doar 10 minute pe zi!

Conform acestei străvechi metode de vindecare, pentru a-ți păstra sănătatea, trebuie să obții o armonie completă a corpului, sufletului și minții.
Ayurveda este cel mai vechi sistem de vindecare holistic care este folosit, chiar și acum, în epocile moderne. Ceea ce este și mai interesant este că oamenii din India oferă avantaje tratamentului ayurvedic față de medicina convențională și studiază ayurveda în școli și universități.
Mai mult, Organizația Mondială a Sănătății, la congresul său de la Alma Ati din 1977, a recunoscut oficial ayurveda și a recomandat practicarea și popularizarea acesteia.
Atâta timp cât corpul, sufletul și mintea funcționează în armonie, o persoană va rămâne sănătoasă – aceasta este filosofia ayurvedică de bază și metoda antică de vindecare indiană care a apărut din ea.
Tratament antic de auto-vindecare zilnic în doar 10 minute
Dimineața – 6 minute
1. Curățarea limbii – 30 de secunde
După ce vă spălați pe dinți, îndepărtați orice placă reziduală de pe limbă folosind o perie, un produs de curățare a limbii sau un cuțit contondent. Ficatul, vezica biliara si rinichii sunt organele care ne ajuta corpul sa scape de substantele nocive. Ca produs secundar al anumitor procese metabolice, sedimentele și toxinele sunt create pe limbă. Dacă nu le eliminăm, după un timp, ele încep să blocheze fluxul de energie în organism.
2. Utilizați puterea uleiului de susan – 2 minute
După ce te speli pe dinți și pe limbă, clătește-ți gura timp de două minute cu o lingură de ulei de susan, scuipă-l și clătește-l cu apă mai caldă. Uleiul de susan previne crearea plăcii dentare, a cariilor și a gingivitei; este bogat în acid linoleic și acționează împotriva ciupercilor, bacteriilor și virușilor.
3. Automasaj – 3 minute
Pentru masaj veți avea nevoie de mănuși, mătase brută sau perie moale. Masează fiecare parte a corpului de 10-20 de ori, în această ordine: gât, spate, cât de departe poți, apoi freacă umerii, mâinile și degetele cu mișcări circulare. Masați ușor partea superioară a pieptului folosind mișcare orizontală. Apoi treceți la stomac și masați-l de sus în jos și de la stânga la dreapta. Următoarele sunt coapsele. Frecați-le afară înăuntru și de sus în jos. apoi, treceți la genunchi și picioare, masându-le cu mișcări circulare. Masajul îmbunătățește circulația și redă energia. Fiecare segment de piele este asociat cu un organ intern, iar toate funcționează mult mai bine și au un flux sanguin crescut după masaj, susțin practicienii ayurvedici.
În timpul zilei – 2 minute:
1.
Bea apă fierbinte – 30 de secunde
Fierbeți o jumătate de litru de apă timp de 10-15 minute, turnați-o într-un termos și luați trei infiltrații la fiecare jumătate de oră. Datorită caracteristicilor sale energetice speciale, apa fiartă stimulează digestia și ajută la eliminarea toxinelor din organism.
2. Practicați respirația relaxantă – 2 minute
Respirați adânc pe nas, țineți-l câteva secunde, apoi expirați pe nas. Nu te gândi la nimic; Dacă vă este greu să vă opriți, gândiți-vă la ceva frumos, plajă, vânt… problemele, furia și frica duc adesea la boli ale organelor. Relaxarea te ajută pe tine și pe organele tale, de asemenea. Astfel, ne stimulăm creierul să producă endorfine (hormoni ai fericirii), care ne fac fericiți. Cu toate acestea, acest lucru va necesita puțină practică.
Seara – 2 minute:
1.
Stimulează digestia și îmbunătățește calitatea visului – 2 minute
Se încălzește puțin ulei de susan. Masați câteva picături pe stomac și apoi, folosind toată palma, continuați să vă masați stomacul cu mișcări circulare ușoare în sensul acelor de ceasornic. Apoi înmoaie un prosop în apă caldă și ține-l pe stomac până se răcește. În cele din urmă șterge stomacul. Acest masaj blând ajută digestia prin stimularea contracției intestinelor, rezolvând astfel problema insomniei care apare ca urmare a unei digestii proaste.
Atât de simplu, dar atât de puternic. De ce nu începi de mâine?

Lasă un comentariu