Experții avertizează despre modul în care bârfa poate avea un impact negativ asupra sănătății unei persoane.
Când adrenalina crește, la fel crește și hormonul stresului, cortizolul. Ambele crește atunci când repovestim povești dureroase despre cum am fost răniți sau nedreptățiți de cineva.
„Cortizolul tău crește, ceea ce înseamnă că consumul de combustibil crește”, spune David Hanscom, un expert în durere cronică. De-a lungul timpului, corpul tău poate rămâne în acel mod de luptă, ceea ce te poate face să te simți neputincios, furios și anxios. Asta poate duce la modul de supraviețuire sau la bârfă despre ceilalți pentru a te simți mai bine cu tine însuți. Experții spun că este un cerc vicios care te poate îmbolnăvi în cele din urmă.
Experții avertizează, de asemenea, că bârfele pot cauza probleme fizice și mentale pe termen lung. Acestea includ atacuri de panică, vinovăție și chiar tulburare de stres post-traumatic.
Invidia, bârfa, invidia pe norocul cuiva sunt cel mai mare păcat pe care ți-l poți atrage, te trag cel mai tare în jos. Cel invidios se îmbolnăvește. Oamenii trebuie să învețe că ce vei da aceea vei primi. Aveam o vorbă: Dacă vrei să arunci cu noroi în cineva e posibil ca noroiul să nu ajungă în acel cineva, dar rămâne pe mâinile tale. Invidia creează o ciudă pe tine însăți/însuți care te îmbolnăvește. Oamenii se pot îmbolnăvi inclusiv mental din cauza acesteia. Karma este bumerangul care se întoarce.
A fi invidios înseamnă a-ți știrbi respectul de sine și începi să aduni frustrările toate. Exact ce gândești în aia te transformi. Inima ta se îmbolnăvește fără iubire, e goală. Oamenii aceștia, neiubindu-se pe ei, nu pot iubi pe nimeni, nu au mâini de îmbrățișat.” Cum rupi ciclul? Pur și simplu oprirea negativității în conversațiile tale poate avea un impact dramatic asupra modului în care corpul tău reacționează. Este important să procesăm situațiile dificile, dar cheia nu este să ne oprim asupra lor.
Gândește diferit, fă mai mult, îngrijorează-te mai puțin.