Planta magică pe care trebuie să o ai la tine acasă. Toți specialiștii o recomandă

În timp ce unele plante ar trebui ținute la distanță, altele au efecte nebănuite pentru locuința ta. Sunt flori care aduc noroc, atrag energiile pozitive sau care purifică aerul din casă și pe care oricine ar fi bine să le aibă în preajmă. Care este planta magică pe care ar trebui să o cumperi sau să o faci cadou cuiva drag?
Plantele de apartament nu au numai rol decorativ, ci pot fi și practice. Unele plante în ghiveci sunt, de asemenea, încărcate de semnificații și se spune că atrag energiile pozitive în viața celor care le au.
Sansevieria, cunoscută și sub numele de “Limba Soacrei”, are proprietatea de a fi o adevărată minune vegetală ce merită să ocupe un loc important în locuința ta.
Recomandată de experții NASA, această plantă originară din Africa de Vest, adesea numită și “limba tigrului”, “coada tigrului” sau “limba vacii”, aduce numeroase beneficii atât în ​​​​​​​ceea ce caută purificarea aerului pe care îl respirăm cât și în prevenirea acumulării excesive de căldură.
Proprietățile plantei denumită popular ,,Limba Soacrei”
Potrivit specialiștilor de la NASA, Sansevieria are capacitatea de a îmbunătăți calitatea aerului din locuință. O particularitate interesantă este legată de faptul că, dacă este udată în timpul nopții, umiditatea pământului contribuie la răcirea aerului care pătrunde prin ferestre, asigurând o temperatură mai plăcută în interiorul casei.
Pe lângă aceste calități, Sansevieria are efecte uimitoare și în ceea ce privește îngrijirea părului.
Datorită conținutului său bogat în aminoacizi, calciu, magneziu, vitamina C și biotină, această plantă poate contribui la sănătate și strălucirea părului tău. Un truc simplu constă în amestecarea frunzei plantei cu un litru de apă, apoi pulverizarea acestor soluții pe păr. După aplicare, se clătește cu apă rece. Prin adoptarea acestei rutine de îngrijire de aproximativ trei ori pe săptămână, vei putea observa semnificative ale părului tău în decursul unei luni, acesta devenind mai sănătos, mai voluminos și strălucitor.
Este important de menționat, deși Sansevieria aduce mulți beneficii, unele varietăți pot fi toxice dacă sunt ingerate. Prin urmare, este important să fie plasată în locuri inaccesibile pentru copii și animale de companie.
Motivele pentru care planta este considerată atât de valoroasă au legătură cu utilitatea ei practică, dar și cu energiile pe care le transmite. Potrivit experților Feng Shui, această plantă atrage prosperitate și noroc în viața celor care o au.
În plus, filtrează foarte bine aerul și elimină elementele poluante din atmosferă, calmează simptomele rinitei alergice, fiind ideală pentru cei care se confruntă cu alergii respiratorii. Pe lângă aceste beneficii, are un aspect plăcut și este ușor de îngrijit. Are nevoie de lumină naturală, dar nu trebuie pusă în bătaia directă a razelor soarelui. De asemenea, are nevoie de un sol care să dreneze foarte bine apa de la o udare la alta.

 

Lasă un comentariu