„Munca în oglindă” -Metoda lui Louise Hay care te ajută să învingi negativitatea și să te simți mai bine

Dacă gândul de a te uita la tine în oglindă pentru o perioadă prelungită de timp sună puțin inconfortabil, nu ai fi singur, dar asta poate însemna foarte bine că este exact ceea ce ai nevoie.
Ce este munca în oglindă?
Munca în oglindă implică să te privești în oglindă în timp ce spui afirmații pozitive precum „Mă iubesc pe mine însumi” și „Sunt puternic”. Deși poți practica lucrul cu oglindă pentru perioade lungi de timp, o poți face oricând te uiți la tine în oglindă, chiar dacă doar pentru o clipă.
Practica a fost creată de profesoara transformațională și expertă în iubirea de sine Louise Hay. Așa cum scrie Hay în Mirror Work, ea credea că „a lucra în oglindă este unul dintre cele mai iubitoare daruri pe care ți le poți oferi”.
Cum funcționează procesul.
Obiectivul muncii în oglindă este de a ajuta oamenii să-și depășească criticul interior, să învețe să se iubească pe ei înșiși și, în esență, să înceapă să creadă afirmațiile pozitive pe care și le spun în oglindă.
Programul de 21 de zile al lui Hay implică la început să lucreze în oglindă pentru un total de trei săptămâni, menționând în cartea ei că după acele trei săptămâni, vei începe să plantezi semințele de iubire de sine în psihicul tău.
Beneficiile lucrului în oglindă:
1. Întărirea conexiunii cu tine însuți.
2. Creșterea stimei de sine.
3. Depășirea nesiguranțelor.
4. Vindecarea copilului tău interior.
5. Devii mai sigur/ă de tine.
Iată planul simplu de trei săptămâni:
Începe prin a te uita la fața în oglindă timp de cinci minute, de trei ori pe săptămână. Pune un playlist relaxant în fundal. Folosește-ți respirația pentru a reveni la momentul prezent și repetă mantra: „Mă iubesc; mă accept; sunt în siguranță”.
După două săptămâni de a face asta, crește la 10 minute de cinci ori pe zi timp de o săptămână.
În ultima săptămână, stai cât mai sumar îmbrăcată în fața unei oglinzi de lungime completă în fiecare zi și repetă-ți mantra.
Sfaturi pentru a începe:
1. Alegeți afirmațiile personale.
Afirmațiile pe care le alegeți atunci când lucrați în oglindă sunt un factor important, așa că veți dori să alegeți unele care sunt speciale și specifice pentru dvs.
Iată câteva alte afirmații pozitive dacă aveți nevoie de câteva informații:
Cred in mine.
Sunt o persoană minunată.
Încrederea mea și stima de sine sunt mari.
Îmi cunosc valoarea.
Iubesc cine sunt.
Sunt puternic.
Sunt capabil să depășesc orice.
Nicio provocare nu este prea mare pentru mine.
Viața mea este abundentă și împlinită.
Sunt dedicat creșterii mele personale.
2. Începeți cu o perioadă scurtă de timp și măriți timpul
3. Încercați să practicați munca în oglindă cât mai goală.

Da într-adevăr. Dacă doriți să vă duceți munca la oglindă la următorul nivel, D’Simone vă recomandă să o încercați goală în fața unei oglinzi de lungime completă. Acest lucru poate avea un impact deosebit dacă vă confruntați cu probleme legate de imaginea corpului.
4. Ritualizați-o.
Spune asta: „OK, eu. Sunt gata să întâlnesc mai multe părți din mine. Sunt gata să fiu cu adevărat mai iubitor și mai recunoscător și mai tandru cu mai multe părți din mine, privindu-mă în loc să resping orice parte din mine.”
5. Faceți din aceasta o practică zilnică.
Dragostea de sine nu vine întotdeauna ușor, dar cu practicile potrivite și câteva afirmații solide, poți începe încet să scapi de nesiguranțe și condiționări care te țin înapoi. Şansele sunt că te vezi în oglindă în fiecare zi, aşa că data viitoare când o faci, spune-ţi ceva amabil.

 

Lasă un comentariu