Cele 4 niveluri ale iertării. Metoda celor 4 pași pentru a debloca puterea de vindecare a minții tale

Iertarea vă va oferi liniște sufletească. Vă va permite să trăiți cu atenție și să vă bucurați de momentul, pe care acum îl înțelegeți ca o oportunitate perfectă de a vă exprima cine sunteți. Veți putea să renunțați la trecut și să nu vă mai faceți griji pentru viitor și voi
Cele 4 niveluri ale iertării
1. Iartă-te pentru ceea ce ți-ai făcut.
2. Iartă-te pentru ceea ce i-ai făcut altcuiva.
3. Iartă-i pe ceilalți pentru ceea ce ți-au făcut.
4. Iartă-i pe alții pentru tot ce au făcut.
Începeți cu nivelul unu și treceți prin niveluri. Cu acest exercițiu, vei începe să te simți mai bine în câteva zile.
Pentru nivelurile unu și doi, iertându-te, încearcă acest exercițiu simplu:
Gândește-te la ceva ce regreti. Stați în fața unei oglinzi, priviți-vă în ochi și spuneți: „Te iert. Ai făcut tot ce ai putut în acest moment. Nu știai mai bine.” Repetați acest lucru în minte, sau chiar mai bine, spuneți-o cu voce tare. Fă-o de cel puțin cinci ori. După ce ați terminat, închideți ochii și respirați adânc. Relaxați-vă.
Acesta ar putea fi cel mai greu dintre exerciții. Din anumite motive, avem tendința de a ține ranchiuna față de sinele nostru trecut. Dar nu folosește la nimic să fii neiertător. Multă vreme, am fost vinovat că m-am gândit: „Nu mă voi ierta niciodată pentru ceea ce am făcut!” Dar pe măsură ce am început să fac acest exercițiu doar o dată pe zi, am început rapid să simt că o greutate mi-a fost ridicată de pe umeri.
Pentru nivelurile trei și patru, iertându-i pe alții, încercați această meditație rapidă:
Închide ochii și relaxează-te. Inspirați și expirați încet de trei ori. Gândește-te la o amintire care te deranjează. Imaginează-ți situația cât mai viu posibil și acordă o atenție deosebită persoanei care este cauza sentimentului tău negativ.
Apoi, imaginați-vă că scena în care vă aflați începe să se umple de lumină puternică și caldă. Ca soarele de amiază într-o zi frumoasă de vară. Imaginează-ți că te apropii de persoana care provoacă suferința și îi spui: „Te iert. Ai făcut tot ce ai putut în acest moment. Nu știai mai bine.” Apoi imaginați-vă că le oferiți o îmbrățișare caldă, iubitoare și iertătoare.
Dacă simțiți că aveți nevoie de ajutor în acest sens, vă puteți imagina pe oricine doriți, chiar și mai mulți oameni, alături de dvs. pentru a-și oferi sprijinul. Dacă alegi așa, poți chiar să aduci în scenă o putere mai mare care să te ajute.
Terminat! Deschide ochii și inspiră adânc. Relaxați-vă. Este posibil să vă simțiți deja puțin mai ușor, dar nu vă faceți griji dacă acest lucru necesită mai multe încercări. Poate să nu fie instantaneu sau ușor, dar cu siguranță merită.

 

Lasă un comentariu