“Dacă vrei să-ți vindeci o boală adu-ți în mintea ta întotdeauna energia vindecării.” – Prof. univ. dr. Constantin Dulcan

Când ai o boală, nu te revolta contra ei! Omul stresat se vindecă foarte greu!
Deci, oamenii religioși, calmi, liniștiți, optimiști au mult mai mari șanse de vindecare. Contează enorm ca optimismul să înlocuiască scepticismul. Oamenii cu anxietate, cu frică – își scad șansele de vindecare, pentru că se autointoxică cu stresul lor – stresul înseamnă o chimie nefavorabilă sănătății.
Prin urmare, omul stresat se vindecă foarte greu. Primul lucru, când ai o boală, nu te revolta contra ei. Nu spune: „de ce eu?” Asta este, și tu ești om ca oricare altul și poți să o faci. Dimpotrivă, consider că atitudinea ar trebui să fie de mulțumire pentru faptul că ni s-a dat acea boală, pentru că se spune că e mai bine să îți rezolvi aici problemele.
De fapt, ce înseamnă o boală? Înseamnă un conflict în conștiință – pe care cel mai bine este să îl rezolvi aici, nu în altă dimensiune. Deci, nu te revolta. Asta este, te-ai îmbolnăvit – spunem Mulțumesc, Doamne! o să o duc și pe asta cum voi putea. Nu vă puteți imagina câtă pace, câtă liniște, poate aduce această chimie a vindecării. Pentru a fi sănătoși este strict necesar să facem pace cu noi înșine, pace cu ceilalțti și să nutrim în permanență speranța de bine. Altfel, pierim.

Lasă un comentariu