Ai o perioadă dificilă, problemele te apasă? Iată 3 modalități de a trece prin durere și pierdere

Se spune că durerea vine în etape, dar eu simt că vine mai mult în valuri. Durerea poate lua multe fețe, poate apărea ca furie, ca tristețe și ca frică, dar indiferent de forma ei, durerea poate fi greu de trecut.
Durerea este adesea emoția care urmează după pierdere, aceasta ar putea fi pierderea unei persoane dragi, o relație/căsătorie, un vis, o carieră sau chiar un mod de viață. Acolo unde există o pierdere majoră, durerea urmează de obicei în intensități și niveluri diferite.
Iată câteva sugestii care vă pot ajuta să treceți prin sentimentele de durere și pierdere-
1.) Gândește-te la ceea ce ai câștigat
Când se întâmplă o mare pierdere în viața noastră, există de obicei sute de mici pierderi care vin împreună cu ea. Deși este bine să le recunoașteți, dacă vă treziți prins în „pierderi”, luați în considerare să vă schimbați gândurile la ceea ce ați câștigat. Ce lucruri noi ați câștigat prin acest proces?
De exemplu, dacă ai pierdut o persoană iubită, poate te poți gândi la faptul că ai câștigat un nou înger păzitor sau ai dobândit o nouă perspectivă asupra vieții și morții.  La fel, dacă ai pierdut o carieră pentru care ai muncit toată viața să o realizezi, te-ai putea concentra pe faptul că acum ai câștigat o nouă oportunitate de a încerca altceva sau de a învăța noi abilități.
Acest exercițiu nu va schimba pierderea care a avut loc, dar vă va ajuta să vă schimbați mentalitatea pentru a vă concentra pe ceva mai pozitiv și acest lucru vă va ajuta să vă simțiți mai bine.
2.) Permiteți-vă să simțiți
După ce a avut loc o pierdere în viața ta, este important să-ți faci timp pentru a-ți simți emoțiile și a trece prin acest proces. Când permiți emoției să te cuprindă, când îți dai permisiunea de a simți, este uimitor cât de repede se risipește apoi.
3.) Găsiți iertarea
Iartă-te pe tine însuți, iartă-i pe ceilalți și iartă situația. Procedând astfel, vă poate ajuta să vă simțiți în pace cu viața voastră și cu pierderea recentă care a avut loc.
Pentru a vă ajuta în acest sens, iată un scurt exercițiu pe care îl puteți face:
Închide ochii și pune mâna peste inimă. Faceți 3-4 respirații adânci aici doar pentru a vă liniști mintea. Repetă-ți în liniște de 7 ori- „Te iert, îmi pare rău că s-a întâmplat, dar este în regulă”.
Odată ce ai terminat acest exercițiu, îl poți folosi pentru a ierta și pe altcineva din viața ta. Pur și simplu repetați aceeași frază, dar adăugați numele lor, de exemplu: „Te iert (nume), îmi pare rău că s-a întâmplat (nume), dar este în regulă.”
Acesta este un exercițiu foarte puternic de făcut mai ales atunci când aveți de-a face cu pierderea unei persoane dragi sau cu prăbușirea unei relații sau a căsătoriei.

 

Lasă un comentariu