Principiul budist pentru a avea mai mult succes și a fi mai fericit în viața de zi cu zi

Indiferent de credințele tale religioase sau de lipsa credințelor religioase, există o mulțime de lucruri care pot fi învățate din budism în ansamblu. Întregul concept în sine este plin de lecții pe care noi, ca ființe umane, trebuie să le învățăm.
Unul dintre lucrurile care simt că m-a ajutat cel mai mult în viață este un principiu budist care constă practic în „mai puțin este mai mult”. Acest lucru poate fi aplicat în multe feluri vieților noastre în toate aspectele. Acum, în ceea ce privește succesul și adevărata fericire, „mai puțin este mai mult” ar trebui să fie ceva de care să ținem cont.
Conceptul de „mai puțin este mai mult” poate crea mai multă valoare în lucrurile mici și ne poate ajuta să facem progrese în ceea ce privește lucrurile mari. De exemplu, cu cât suntem mai puțin obsedați de lucrurile care ne doboară, cu atât vom fi mai fericiți. Cu cât te concentrezi mai puțin pe lucruri care nu contează, cu atât vei vedea mai mult despre propria ta viață în orice moment.
Vezi tu, cu cât ai mai puțin sau cu cât ești mai jos în lucruri, cu atât mai mult ai de câștigat. Cu cât poți crește mai mult ca persoană și cu atât vei găsi mai multe beneficii pe măsură ce trece timpul, dacă ești dispus să depui efortul de care ești capabil ca ființă umană.
Cu cât suntem mai dispuși să acceptăm viața așa cum este ea și să muncim pentru a ne îmbunătăți pe noi înșine, cu atât mai puțin vom ajunge să fim nevoiți să luptăm prin vremurile grele care apar în propriile noastre experiențe aici pe această planetă.
Cu toții putem realiza lucrurile către care ne-am propus dacă suntem capabili să facem cu adevărat lucrurile pe care le avem deja la locul lor să funcționeze mai degrabă pentru noi decât împotriva noastră. Nu trebuie să luptăm atât de mult pentru a obține mai mult atunci când apreciem ceea ce avem deja și profităm la maximum de el într-un mod care ne permite să creștem ca oameni pe acest Pământ. Nimic în această viață nu este pus în piatră, toți suntem capabili să devenim ceea ce ne dorim să fim dacă suntem dispuși să facem lucrurile care trebuie făcute în prealabil.
Cum crezi că principiul „mai puțin este mai mult” se aplică vieții tale și cum te poate ajuta să devii o versiune mai bună a ta? Eu unul încerc să-l țin mereu în minte. Pot realiza întotdeauna mai mult atunci când pun resursele pe care le am pentru a lucra în moduri corecte.

 

Lasă un comentariu