Nu mai răspunde persoanelor negative. Iată 3 metode care te vor ajuta să faci asta

Oamenii negativi nu sunt neapărat răi sau ceva de genul acesta. Dar ei nu sunt genul de persoană care să adauge valoare vieții tale. Dar să spunem că acești oameni negativi care sunt prietenii tăi sau fac parte din familia ta nu îți aduc niciun rău. La urma urmei, nu poți abandona un membru al familiei doar pentru că tinde să fie sumbru. Dar, din păcate, va trebui inevitabil să ai de-a face cu oameni negativi în viața ta de zi cu zi.
S-ar putea să fie un coleg de muncă sau o persoană întâmplătoare care a țipat la tine pe stradă. Nici măcar nu contează din ce mediu provin acești oameni. Cu toate acestea, o regulă se aplică în toate cazurile: nu răspunde persoanelor negative.
Cum să nu mai răspundem persoanelor negative
1. Nu accepta negativitatea lor
Unul dintre primele lucruri pe care le puteți face pentru a bloca oamenii negativi este să nu acceptați niciodată retorica lor. Indiferent ce spun ei, nu vă lăsați influențați. Indiferent cât de mult ai vrea să te aperi, nu merită. Veți sfârși prin a vă certa cu cineva care nu este interesat de raționamentul logic. A doua posibilitate este că sunt în general negativi, aproape până la punctul în care provoacă o oarecare milă. S-ar putea să se plângă și să spună că nu vor putea niciodată să-și termine munca sau că totul se va termina întotdeauna prost pentru ei. Acum, ar trebui să mângâiați mereu oamenii dacă puteți. Dar nu are rost să-i convingi că ar trebui să fie mai pozitivi, deoarece nu vor asculta.
2. Concentrează-te pe fericirea ta interioară
Fericirea interioară, așa cum sugerează și numele, vine din interior. Se bazează pe faptul că nu ai nevoie de nimeni care să te facă să te simți valoros sau fericit. Și puteți ajunge la el prin meditație, atenție, îngrijire de sine și chiar pornind de noi hobby-uri. În plus, cu cât ești mai fericit, cu atât este mai puțin probabil să interacționezi cu oameni care ar putea distruge aceste sentimente pozitive.
3. Stabiliți limite
Fie romantice sau platonice, granițele sunt esențiale în orice relație. În acest fel, poți avea relații sănătoase fără a reaminti constant cuiva cum să acționeze și ce să nu facă dacă nu vrea să te declanșeze. Dar granițele au încă un rol critic. Și asta pentru a te face să înțelegi că ai dreptul să te simți în siguranță și fericit în orice relație.

 

Lasă un comentariu