Ai crede că a câștiga mai mulți bani și a avea toate confortul elegant al vieții te va face fericit. Dar mulți oameni au mers pe acel drum și au descoperit că nu există nicio legătură între fericirea interioară și bunurile materiale. Un astfel de bărbat, care s-a convertit la budism după ce a fost un bancher de succes, ne arată ceea ce consideră ea a fi cele 5 secrete ale fericirii adevărate:
1. Situațiile proaste nu sunt neapărat de evitat
Fiecare situație, bună sau rea, ne poate învăța multe despre viață. Trebuie să ne menținem ochii și mintea deschise la asta. În caz contrar, vom rata cele mai mari oportunități ale vieții pentru că am vrut să fim în siguranță.
2. Învață să ierți și să fii empatic/ă
Ceea ce trebuie să facem este să învățăm înțelegerea și să încercăm să iertăm. Poate părea imposibil să ierți pe cineva care ți-a făcut un mare rău. Dar, făcând acest lucru, vă asigurați doar pacea și o eliberare dintr-o stare mentală foarte toxică.
3. Trebuie să cauți pacea
Dacă vrei să ai pace în viața ta, trebuie să o cauți. Nimic nu poate înlocui pacea și mulțumirea și trebuie să faceți o prioritate pentru a le găsi.
4. Descoperiți metode care vă pot ajuta să rămâneți calmi și în pace
Lucruri precum petrecerea timpului cu natura și animalele, exersarea creativității, o conversație calmă cu un prieten drag, toate vă pot spori considerabil calmul mental. De asemenea, se știe că exercițiile fizice vă relaxează și vă întineresc mintea. Cu alte cuvinte, trebuie să cauți ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine; oricare metodă vă ajută să obțineți pacea mentală este suficient de bună.
5. Învață din idealurile budiste
Budismul propovăduiește dragostea și compasiunea tuturor ființelor, fie ele animale, copaci sau oameni. Practicile budiste se concentrează pe valorile pozitive ale bunătății, înțelegerii și dragostei. Când le încorporăm în viața de zi cu zi, ne este mult mai ușor să fim amabili cu o persoană care a fost incredibil de nepoliticos cu noi. Aceste practici ne pot ajuta să devenim oameni mai buni și să avem grijă nu doar de noi înșine, ci de toate părțile creației.