Oamenii de știință dezvăluie: de ce secretele de familie dăunează grav sănătății mintale

Există secrete de familie ascunse în colțurile minții majorității oamenilor pe care îi vezi în fiecare zi. Fiecare dulap are in interior cateva schelete. Într-adevăr, unele dintre aceste secrete persistă în holurile liniștite ale caselor de familie. Acordurile tăcute planează asupra lor, reguli nerostite pentru a nu discuta, împărtăși sau chiar să nu te gândești la ceea ce știi cu toții în mod colectiv.
Cercetările indică faptul că majoritatea oamenilor au aproximativ cinci secrete adânci pe care nu le-au împărtășit niciodată altora. Experiența secretului poate fi izolatoare și poate chiar dăuna atât sănătății mentale, cât și fizice, totuși toți participăm la acest obicei. Cu secretele de familie, există un strat suplimentar de nuanță. Mai mulți oameni știu ceva întunecat, teribil sau rușinos și toți sunt legați de un cod tăcut al onoarei pentru a păstra aceste cunoștințe pentru ei înșiși.
Uneori, membrii familiei află singuri despre aceste secrete în timp. Alteori, membrii mai în vârstă ai familiei fac tot ce le stă în putință pentru a împiedica generația tânără să învețe secretul. Sau, ocazional, secretele de familie sunt mici, cunoscute la nivel individual și păstrate de restul familiei. De exemplu, poate ați prins pe cineva într-o aventură sau ați aflat ceva despre un frate pe care nu vrea să-l cunoască altcineva.
Dar indiferent de contextul din spatele unui secret de familie, adevărul este că păstrarea acestor secrete poate provoca un rău semnificativ. Știm deja de mult timp că secretul individual are dezavantaje într-o măsură extremă. Nu este de mirare, așadar, că acest lucru se aplică încă la o scară mai mare. Iată care sunt efectele nocive ale păstrării secretelor de familie.
1. Secretele de familie creează conflicte interioare
Scopul principal al păstrării oricărui secret, fie la nivel individual, fie la nivel de familie, este ascunderea acestuia. Acest lucru necesită, în mod implicit, să păstrați aceste informații departe de alte persoane. Te temi de consecințele scurgerii secretului, așa că ești motivat să-l păstrezi.
2. Secretele de familie pot dăuna relațiilor
Secretele de familie sunt adesea păstrate de dragul familiei. Este destul de ironic, deoarece existența secretului are deja un impact dăunător asupra familiei! Secretele de familie pot dăuna acestor legături creând suspiciuni și resentimente.
3. Secretele de familie pot dăuna bunăstării mintale
Secretele de familie nu sunt niciodată cu adevărat „pozitive”. De aceea, sunt secrete – sunt subiecte de rușine sau negativitate pe care familia simte că trebuie să le păstreze privat. Când te gândești la aceste secrete, este posibil ca mintea ta să se gândească la motivul pentru care trebuie păstrate. Veți fi blocat în bucle negative de gândire, incapabil să le eliberați.

Lasă un comentariu