De ce trebuie să mănânci STRUGURI de Revelion. Secretul celor 12 boabe

Tradiția celor 12 boabe de struguri de Anul Nou este una populară în multe țări, în special în țările vorbitoare de limbă spaniolă, precum Spania, Mexic, Peru și unele țări din America Latină, dar și în alte țări din Europa.
Obiceiul constă în consumul a 12 boabe de struguri, reprezentând cele 12 luni ale anului, la miezul nopții în noaptea de Revelion, în momentul în care ceasul bate ora 12. Se spune că acest obicei aduce noroc și prosperitate pentru fiecare lună a anului viitor. Ideea este să mănânci fiecare boabă în ritmul bătăilor ceasului, astfel încât să ai timp să consumi cele 12 boabe înainte de a se termina miezul nopții.
În unele locuri, oamenii asociază fiecare boabă cu un vis sau o dorință pentru luna corespunzătoare. De exemplu, prima boabă ar putea reprezenta luna ianuarie și așa mai departe, iar în timp ce mănânci fiecare boabă, poți face un mic vis sau o dorință pentru luna respectivă.
Este un obicei distractiv și tradițional care adaugă o notă festivă și de speranță pentru noul an care începe.
De ce e bine să mănânci struguri de Anul Nou
Dar, de ce struguri? Există câteva povești care lasă deschisă dezbaterii originea tradiției. Una dintre ele spune că cultivatorii de struguri la sfârșitul anilor 1800 doreau să vândă cantități mari atunci când aveau recolte uriașe, scrie theblacklabel.com.
O altă poveste spune că oamenii bogați din Madrid au vrut să-i copieze pe francezi mâncând struguri și bând vin spumant în ultima zi a anului. Curând după aceea, tradiția a fost adoptată de vizitatorii Puerta del Sol. Aceștia au mers să vadă clopotele batând la miezul nopții și au mâncat strugurii într-un mod batjocoritor. Acum, tradiția este practicată în Mexic și în unele țări din America Latină.
De obicei, strugurii vânduți în Spania ca cei 12 struguri norocoși sunt un soi tradițional spaniol numit Aledo. Acesta e recoltat de pe coasta mediteraneană a Spaniei. Strugurii alb-verzui sunt înveliți în pungi de hârtie în lunile iunie și iulie, în timpul coacerii. Acest lucru îi ajută să-și păstreaze aroma și le încetinește maturarea. De asemenea, pungile de hârtie le fac coaja subțire. Astfel, strugurii sunt cu adevărat dulci și proaspeți, perfecți pentru a fi mâncați rapid.

Lasă un comentariu