Cum să fii fericit/ă chiar atunci când viața te-a dezamăgit

Chiar și atunci când viața este dezamăgitoare, poți fi totuși fericit/ă. Tu alegi cum te descurci în orice situație de viață.
Ai trăit suficient de mult ca să înțelegi că nimic nu merge așa cum a fost planificat. Indiferent cât de mult ai încerca sau cât de nobilă ai cauza, vor exista întotdeauna curbe de învățare și eșecuri neașteptate. O parte din viață te face să realizezi că există unele lucruri pe care nu le poți controla.
Când vorbim despre supărări și dezamăgiri din viața noastră, le catalogăm după intensitate.
Care este definiția ta a fericirii? Reprezintă o viață fericită, fără probleme? Desigur, acest concept nu reprezintă realitatea.
Când viața ta este optimistă, probabil că simți ceea ce numim fericire.
Lumea ne bombardează cu sloganuri, lucrări de artă și reclame care ne încurajează să fim fericiți. Desigur, marketingul cheltuiește miliarde de dolari în fiecare an pentru a vă spune cum să realizați acest lucru. Dar când se întâmplă situații dezamăgitoare în viața ta, îți va cumpăra materialismul fericirea?
Indiferent de circumstanțele tale, poți fi mai mult decât fericit/ă. Poți alege optimismul, care nu este o emoție.  Când vă judecați mai puțin pe voi înșivă și pe ceilalți, puteți observa că nu vă simțiți dezamăgiți la fel de des. Pe măsură ce extindeți harul când tu sau altcineva faceți o greșeală, veți descoperi că bucuria nu necesită perfecțiune.
Exersează-te să fii mai răbdător/toare și mai plin de compasiune în fiecare zi. Când cineva îți arată aceeași curtoazie, fă un punct să fii recunoscător. Urmăriți cum funcționează aceste virtuți în tandem pentru a minimiza situațiile dezamăgitoare.
Dacă vrei mai multe momente vesele în viața ta, înțelege că este o practică, nu perfecțiune. Chiar și atunci când îți apar situații dezamăgitoare, este bine să fii nefericit. Apoi, te ridici și îți continui călătoria cu bucuria pe care ai păstrat-o în rezervă.

 

Lasă un comentariu