Trei băuturi naturale elimină toate toxinele din corp, înainte de culcare

Una dintre principalele moduri prin care organismul se curăță de toxine este prin ficat. Medicii şi nutriţioniltii recomandă băuturile de detoxifiere, care susțin funcționarea sănătoasă a organismului prin eliminarea toxinelor din colon și ficat. De aceea, este important ca detofixierea să fie făcută corect, sub îndrumarea unui specialist, iar una dintre metodele eficiente este consumul unor băuturi uşoase din plante, adesea sub formă de ceai, înainte de culcare.
Ceai de scorţişoară
Acest tip de ceai este potrivit pentru persoanele care obişnuiesc să consume o băutură caldă şi aromată înainte de culcare.
Un aliat împotriva obezităţii
Scorţişoara înlocuieşte zahărul şi satisface nevoia de ceva dulce, fiind o armă redutabilă în lupta cu kilogramele în plus. Este bogată în antioxidanţi şi are proprietăţi antiinflamatorii care pot preveni apariţia obezităţii.
Scorţişoara conţine leptină, hormonul „saţietăţii” care ajută la prevenirea apariţiei senzaţiei de foame înainte de culcare şi în timpul nopţii, asigurând şi o protecţie metabolică suplimentară.
Se recomandă consumul cu o jumătate de oră înainte de culcare, în amestec cu o linguriţă de miere.
Smoothie cu castravete şi pătrunjel
Acest tip de băutură se consumă cel mai bine pe timpul verii pentru a preveni deshidratarea, dând o senzaţie rapidă de răcoare.
Este un remediu natural pentru balonare, care îmbunătăţeşte activitatea tractului gastgrointestinal. În plus, accelerează metabolismul.
Consumată cu regularitate, această combinaţoie de castravbete şi pătrunjel ajută la arderea grăsimilor, fiind de altfel o băutură săracă în calorii, dar bogată în nutrienşi esenţiali, precum vitaminele A, B şi K, precum şi acid folic.
Un diuretic natural
Pătrunjelul este un diuretic natural care stimulează eliminarea toxinelor din organism, dar şi a excesului de fluide. De asemenea, asigură un echilibru sănătos al nivelului de zahgăr în sânge, fiind indicat şi persoanelor cu diabet.
Ceai din seminţe de schinduf
Această plantă-condiment, din aceeaşi familie cu soia, este o sursă bogată de nutrienţi, susţine procesele metabolice, reduce senzaţia de oboseală şi extenuare şi sprijină digestia prin protejarea mucoasei gastrice.
Schinduful (molotru) este o sursă excelentă de nutrienţi şi ajută la arderea caloriilor, acţionând ca un antiinflamator natural redutabil, datorită conţinutului bogat de antioxidanţi.

Lasă un comentariu