Primele 8 semne ale bolii Alzheimer pe care le ignorăm

Boala Alzheimer este cea mai întâlnită formă de demență. Demența este un termen general pentru pierderea funcțiilor de memorie sau alte abilități mentale ce afectează viața de zi cu zi. Sunteți predispuși să faceți acestă boală, daca aveti căteva din simpomele de mai jos:
1. Pierderea memoriei
Atunci cand o persoană devine mai uitucă decât în ​​mod obișnuit. Va puteți confrunta cu uitarea datelor sau a evenimentelor importante. Dacă întrebările devin repetitive, ar trebui să vă adresați medicului.
Rătăcirea pe un traseu urmat frecvent, poate fi un simptom al bolii Alzheimer.
2. Dificultăților în rezolvarea planurilor
Poate fi un semn al apariției Alzheimerului dacă ai dificultăți în dezvoltarea și urmarea unui plan de acțiune. Lucrul cu numerele poate deveni, de asemenea, dificil.
3. Dificultăți de concentrare
Unii oameni pot întâmpina o problemă mai mare cu concentrarea. Sarcinile obișnuite de zi cu zi, care necesită gândire, pot să dureze mai mult pe măsură ce boala progresează. Lipsa abilității de a conduce în siguranță poate fi, de asemenea, un semn.
4. Dificultate în determinarea timpului
Uitarea datelor și neînțelegerea trecerii timpului sunt ,de asemenea, două simptome comune. Planificarea evenimentelor viitoare poate deveni dificilă, deoarece nu se produce imediat. Pe masura ce simptomele progreseaza, oamenii cu Alzheimer pot deveni din ce în ce mai nedumeriți de cum au ajuns acolo sau de ce sunt acolo.
5. Dificultate în găsirea cuvintelor
Inițierea sau conectarea la conversații poate părea dificilă. Conversațiile pot fi întrerupte în mod aleatoriu în mijloc, deoarece uitați cum să terminați o propoziție. Din această cauză, pot apărea conversații repetitive. Este posibil să aveți dificultăți în găsirea cuvintelor potrivite pentru anumite opinii.
6. Uiti unde pui lucrurile
Incepi să pui obiecte in locuri neobisnuite. Ar putea deveni dificilă amintirea locurilor unde ai pus un obiect important. Acest lucru te poate face să crezi ca cineva te fură.
7. Dificultate în luarea deciziilor
Dificultatea în luarea deciziilor poate însemna o judecată slabă. Acest simptom îți afecteaza progresul social. Simptomul este asociat cu lipsa dorinței de a schimba hainele și lipsa igienei fizice.
8. Schimbare a personalității și a dispoziției
Se pot produce leziuni extreme în starea de spirit și personalitate. O schimbare vizibilă a dispozițiilor poate include:

 

 

 

Lasă un comentariu