Totul este energie și mintea noastră este instrumentul care o comandă

De ceva timp, fizicienii cuantici au înțeles că universul nostru, noi înșine și orice altceva din câmpul nostru cunoscut de existență este compus din energie, în loc de materie. Și în timp ce majoritatea acceptă aceasta ca pe o descoperire, Socrate a prezentat această teorie în Europa încă din anii 469-399 î.Hr.
Potrivit lui, sufletul nostru este separat de materia din care este compus corpul nostru. Iar sufletul nostru este energie. Și în timp ce fizica newtoniană a susținut ani de zile că există doar materie și nimic altceva, fizica cuantică a susținut că lumea este compusă din energie. Și pe măsură ce am avansat și am crescut, știința a început să accepte fizica cuantică ca fapt.
Fizica cuantică arată că nu există materie solidă în universul nostru, deoarece atomii nu sunt solizi și sunt formați din protoni, neutroni și electroni. Și în timp ce protonii și neutronii sunt localizați în interiorul unui atom, electronii bâzâie în jurul lor și se mișcă atât de repede, încât este imposibil să-i urmărești.
Cum toți suntem alcătuiți din atomi (observați că nu am spus materie), toți suntem, prin urmare, energie.
Experimentul Weizmann din 1998 a descoperit că fenomenul cuantic poate influența energia. „Una dintre cele mai bizare premise ale teoriei cuantice, care i-a fascinat mult timp pe filozofi și pe fizicieni deopotrivă, afirmă că prin însuși actul de a privi, observatorul afectează realitatea observată.”
Apoi, în 2016, Adrien Kent, de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, care este un filosof cuantic remarcabil, a speculat că conștiința ar putea modifica comportamentul sistemelor cuantice în moduri subtile, dar detectabile.
„Nu există niciun motiv convingător de principiu pentru a crede că teoria cuantică este teoria potrivită în care să încercăm să formulezi o teorie a conștiinței sau că problemele teoriei cuantice trebuie să aibă vreo legătură cu problema conștiinței”, admite el.
Poate cea mai concretă teorie este încurcarea, care arată cum atunci când particulele se încurcă, indiferent dacă sunt la milioane de ani lumină distanță, dacă un partener are o schimbare în starea de spin, celălalt își va schimba și starea de spin ca răspuns. , dovedind astfel că sunt conectate prin energia care pătrunde în realitatea noastră cunoscută.
Odată ce începem să înțelegem fizica cuantică și cum explică universul, se pot deschide atât de multe uși în mintea noastră. Și nu doar înțelegerea noastră crește, ci și înțelegerea noastră despre modul în care gândurile noastre ne manifestă realitatea.

 

Lasă un comentariu