Ce este vitamina D?
Chiar dacă este denumită vitamina D, acționează ca un hormon în organism. Este procesat de rinichi și ficat și transformat într-un hormon activ. Creierul are receptori de vitamina D, cum ar fi inima și sistemul imunitar. Cercetătorii au descoperit că multe persoane cu depresie au niveluri insuficiente de vitamina D în sânge, ceea ce se leagă și de depresia postpartum.
Expunerea la soare este cel mai natural mod în care corpul tău poate dobândi vitamina D. Deoarece este o vitamină liposolubilă, trebuie să o completezi cu o grăsime sănătoasă, cum ar fi nucile sau avocado, pentru ca aceasta să fie absorbită în mod adecvat. Dacă alegeți să nu îl luați cu grăsimi sănătoase, nu va fi absorbit nici pe departe la fel de bine și nu veți beneficia la maximum de suplimentul dumneavoastră.
Există receptori de vitamina D în patru locuri diferite ale corpului nostru: creier, inimă, mușchi și sistemul imunitar. Acest nutrient vital ajunge la ficat și rinichi, transformându-l într-un hormon activ. Când se află sub formă de hormon activ, ajută organismul să absoarbă calciul. Așadar, după cum puteți vedea acum, importanța nivelurilor optime de vitamina D are multe fațete.
Deficiența de vitamina D poate provoca depresie și alte probleme de sănătate mintală, așa că trebuie să fiți conștienți de nivelurile dvs. și că, chiar dacă aveți niveluri scăzute de vitamina D, aceasta nu este probabil singura cauză a problemei de sănătate mintală. Vârsta poate contribui la o deficiență, deoarece adulții în vârstă petrec în general mai puțin timp la soare, iar pielea devine mai puțin eficientă în producerea acestuia. Dacă dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți suferă de depresie sau de orice altă problemă de sănătate mintală, contactați un furnizor holistic și asigurați-vă că vă cunoașteți nivelul de vitamina D.
Amintiți-vă întotdeauna să luați vitamina D împreună cu o grăsime sănătoasă și să nu depășiți peste 4000 UI pe zi, fără a fi testat și instrucțiuni explicite de la furnizorul dumneavoastră
de sănătate mintală. Consumați doar suplimente de înaltă calitate, de calitate terapeutică, testate de terți, astfel încât să știți că sunt sigure.
Știați că deficitul de vitamina D poate duce la o sănătate mintală mai precară? Ei bine, se poate, și trebuie să rămâi la vârful nivelurilor tale, mai ales în timpul iernii când soarele nu este atât de mult. Corpul dumneavoastră are nevoie de niveluri optime de vitamina D pentru a funcționa corect. Când nivelul tău este prea scăzut, poate duce la tulburări afective sezoniere, schizofrenie la adulți și depresie.
Acestea sunt cele mai frecvente tipuri de probleme de sănătate mintală care pot apărea de la niveluri scăzute de vitamina D. Există o multitudine de alte afecțiuni de sănătate care pot apărea atunci când vitamina D este prea scăzută, inclusiv boli de inimă, rahitism (la copii), probleme cu densitate osoasa scazuta si inmuiere osoasa si cancer
Dacă nu v-ați verificat nivelul de mult timp, este esențial să cunoașteți simptomele carenței de vitamina D:
Uitare
Pierderea parului
Dureri osoase
Probleme cu somnul
Pierderea interesului pentru activitățile odată bucurate
Anxietate crescută
Oboseală
Schimbări de dispoziție
Sentimente de deznădejde
Sentimente de tristete
Gândurile de sinucidere
Scăderea poftei de mâncare sau pierderea poftei de mâncare
Pierdere excesivă în greutate sau creștere în greutate
Slabiciune musculara
Să se îmbolnăvească mai ușor
Consultați-vă medicul dacă observați oricare dintre aceste simptome, mai ales dacă le aveți în mai multe. Ei pot testa pentru a se asigura că aceasta nu este cauza, deoarece este o soluție atât de ușoară. În plus, este, de asemenea, important să fii conștient de alimentele care sunt în mod natural bogate în vitamina D, inclusiv:
Galbenusuri de ou
Ficat de pește
Ficat de vita
Conserve de pește ca sardinele
Pește: ton, păstrăv, macrou somon, pește-spadă
ulei de ficat de cod