7 instincte ale organismului, pe care nu trebuie să le ignori niciodată

Pentru a vă împlini scopul spiritual în această viață, trebuie să mergeți pe poteca mai puțin bătărorită. Și pentru a merge pe acea potecă, trebuie să îți îmbrățișezi tumultul interior. Este acel tumult care te va călăuzi și te va proteja cu curaj, integritate și inteligență.
Dar aici apare o problemă, pentru a-ți îmbrățișa tot acel tumult, trebuie să-ți asculți instinctele.
Din păcate, de cele mai multe ori, instinctele sunt adesea înfrânate de temeri, prejudecăți și agitație mentală.
În acest articol, vreau să vă împărtășesc cele șapte instincte, pe care nu trebuie să le ignori niciodată!
1. „Sunt în pericol”
Amintește-ți că instinctul reflectă ceea ce cunoaște deja subconștientul. Deși este posibil să nu poți identifica exact ce este pericolul, te rog să ascultți acest avertisment interior. Ar putea face diferența dintre viață și moarte.
2. „Alții sunt în pericol”
Da, ar putea suna nebunește. Dar dacă simți cu adevărat că cineva este în pericol, spune-i. Nu ai nimic de pierdut. Poți împiedica persoana să facă o mare greșeală sau să se pună în pericol.
3. „Aceasta nu este alegerea corectă”
Dacă ai o senzație puternică și clară că ceea ce faci nu este corect, fii atent. Chiar dacă nu există nici un motiv moral sau logic pentru care ar trebui să te simți așa, ia aminte.
4. „Am nevoie de ajutor”
Instinctul nu te avertizează numai despre pericol, ci te ajută să îți păstrezi bunăstarea emoțională. Dacă primești o senzație puternică, cum că ai nevoie de ajutor (fizic, emoțional, mental sau spiritual), caută-l.
5. „Trebuie să-i ajut”
La un moment dat, în viața noastră, va apărea dorința copleșitoare de a ajuta pe cineva. S-ar putea să nu existe vreun motiv rațional. Cealaltă persoană poate părea perfectă, la exterior, dar nu lăsa ca aparențele să te înșele. Poartă o conversație cu persoana respectivă. Întreabă acea persoană cum se simte. Acest lucru te poate face să te simți vulnerabil sau inconfortabili, dar cel puțin vei face persoana respectivă să se simtă specială și, cel mai probabil, să-și salveze viața.
6. „Simt ceva în corpul meu”
Dacă nu ești ipohondru (care este puțin probabil), instinctul intestinal, rar minte despre starea sănătății tale. Dacă apare o dorință bruscă puternică și clară de a merge la un specialist medical, fă-o. Obține o evaluare completă a sănătății și, chiar dacă nu apare nimic, fii mândru de faptul că ai practicat îngrijirea de sine.
7. „Asta este!”
Adesea, atunci când vine vorba de viața perfectă, calea spirituală, locul de muncă, casa, decizile, opțiunile, etc., instinctul tău te va notifica imediat. Dacă ai un sentiment puternic și clar, că practic organismul tău strigă „DA” nu-l ignora! Acesta este unul dintre motivele cele mai importante pentru care este esențial să îți asculți instinctul. Ar putea face diferența dintre a face o alegere care împlinește viața și o decizie în urma căreia sufletul tău va suferi.

 

Lasă un comentariu