10 lucruri pe care mama ta nu ți le-a spus niciodată

Fiecare mamă din lume este un exemplu strălucit de altruism, compasiune, devotament și dragoste. Experiența maternității depășește limitele logicii; pur și simplu nu poți înțelege până nu ai propriul copil.
Mama ta probabil nu ți-a spus lucrurile despre vei citi. Dar asta nu înseamnă că nu le-a trăit din plin.
1Ai făcut-o să plângă… mult.
A plâns când a aflat că este însărcinată. A plâns când te-a născut. A plâns când te-a ținut prima oară în brațe. A plâns de fericire. A plâns de teamă. A simțit când ai suferit sau când ai fost fericită și ți-a fost alături, indiferent dacă ți-ai dat seama sau nu.
2. Și-a dorit ea ultima bucată de prăjitură.
Dar când a văzut cum te uiți la ea, cu ochii mari și pofticioși, nu a putut-o mânca. Știa că va fi mult mai fericită să te vadă pe tine savurând-o.
3. A durut.
Când ai tras-o de păr, a durut-o; când ai mușcat-o în timp ce te alăpta, și asta a durut; timp de 9 luni i-ai schimbat trupul complet, ca să nu mai amintim momentul când ai venit pe lume și chinurile îngrozitoare.
4. I-a fost teamă mereu.
Din momentul în care ai fost concepută, a făcut tot ce i-a stat în putință să te protejeze. Inima i s-a oprit în loc pentru câteva secunde când ai făcut primii pași. A stat trează până târziu ca să se asigure că te-ai întors teafără și s-a trezit devreme pentru a te pregăti pentru școală. La fiecare deget scântit sau la cel mai mic pas greșit era aproape. Era pregătită în orice moment să sară din pat, la fiecare coșmar al tău sau când făceai febră în miezul nopții. A fost alături de tine de fiecare dată pentru a se asigura că ești bine.
5. Știe că nu este perfectă.
Este cel mai dur critic al ei. Își cunoaște defectele și uneori nici ea nu le suportă. Este dură cu ea atunci când vine vorba de tine. Și-a dorit să fie mama perfectă, să nu facă nici o greșeală. Dar este om și este supusă greșelilor. Probabil că încă încearcă să se ierte pentru acestea. Își dorește din tot sufletul să poată da timpul înapoi și să procedeze diferit, dar nu poate. Așa că fii blândă cu ea și fii convisă că a făcut tot ce i-a stat putință.
6. Te-a privit în timp ce dormeai.
Au fost nopți când a stat trează până la 3 dimineața rugându-se să adormi. Abia își putea ține ochii deschiși dar nu se oprea din cântat melodii de leagăn. Apoi, când în cele din urmă adormeai, te așeza ușor în pat și toată oboseala ei dispărea pentru o secundă, când se așeza lângă tine și îți privea fața perfectă de îngeraș, simțind o iubire de care nu știa că este în stare, în ciuda brațelor amorțite și a ochilor impăienjeniți de somn.
7. Te-a purtat în pântec mai mult de 9 luni.
Și tu ai avut nevoie de ea. Iar ea a fost acolo. A trebuit să învețe să facă curățenie cu tine în brațe, a trebuit să învețe să mănânce cu tine în brațe, a trebuit să învețe chiar să doarmă cu tine în brațe, pentru că era singurul mod în care putea dormi uneori. Brațele îi erau amorțite, spatele o durea dar ea continua să te țină în brațe pentru că vroia să te simtă aproape. Te-a giugiulit, te-a iubit, te-a pupat și s-a jucat cu tine. Te-ai simțit în siguranță în brațele ei; ai fost fericită în brațele ei; te-ai simțit iubită în brațele ei, așa că te ținea în brațe cât de des putea și cât de mult timp aveai nevoie.
8. I-ai frânt inima de fiecare dată când plângeai.
Nu exista sunet mai trist decât plânsetul tău sau imagine mai îngrozitoare decât lacrimile curgând pe fața ta perfectă. A făcut tot ce i-a stat în putință să te oprească din plâns, iar când nu reușea, inima i se rupea într-un milion de bucățele.
9. Te-a pus mereu pe primul loc.
A plecat de acasă fără să mănânce, fără să își facă duș sau fără să doarmă. Întotdeauna a pus nevoile tale mai presus de ale ei. Și-a petrecut toată ziua satisfăcându-ți toate nevoile chiar dacă la final de zi era epuizată și nu mai avea energie și pentru nevoile ei. Iar a doua zi, dimineața, se trezea și o lua de la capăt pentru că tu ești totul pentru ea.
10. Dacă ar lua-o de la capăt, ar face la fel.
Să fi mamă este cea mai grea meserie din lume iar uneori simți că ajungi la limită. Plângi, suferi, încerci, eșuezi, muncești și înveți. Dar trăiești și o bucurie despre care nu știai că există și simți mai multă iubire decât inima ta poate cuprinde. În ciuda tuturor durerilor, supărărilor, nopților târzii și dimineților matinale la care ți-ai supus mama, ar proceda la fel pentru că ești cel mai de preț dar pentru ea. Așa că data viitoare când îți vezi mama, spune-i simplu: ”Mulțumesc”! Spune-i că o iubești. Nu se satură niciodată să te audă spunându-i acest lucru!

 

Lasă un comentariu