Care este cea mai întâlnită minciună? Toată lumea o folosește zilnic

De ce oamenii mint și se înșală unii pe alții? Uneori de dragul profitului, iar alteori pentru a scăpa de situații neplăcute sau stânjenitoare. Într-un fel sau altul, aproape toată lumea minte. Iată 15 curiozități despre minciuni pe care probabil nu le știai.
1. O minciună este o afirmație care în mod evident nu corespunde adevărului.
2. Minciunile apar în legende, mituri și basme. În societatea modernă, minciuna este un lucru rușinos care este pedepsit sau corectat.
3. Mitomania, sau sindromul Munchausen, este o boală din cauza căreia o persoană simte o dorință constantă de a denatura adevărul. Cu ajutorul minciunilor, el creează o realitate alternativă și, de multe ori, crede sincer în cuvintele sale.
4. Un detector de minciuni nu oferă o garanție a detectării minciunilor, deoarece se bazează pe măsurarea tensiunii arteriale și a pulsului. Cu toate acestea, un studiu publicat în SUA a arătat că poligrafele moderne detectează minciuna în 96% dintre cazuri.
5. Când o persoană minte, nivelurile de cortizol și testosteron cresc în sângele ei.
6. Oamenii de știință de la Universitatea din Hertfordshire au descoperit că bărbații mint mai des decât femeile. Potrivit cercetătorilor, bărbații mint în medie de 1.092 de ori pe an, iar femeile de 728 de ori.
7. Cea mai întâlnită minciună este expresia „Sunt bine”.
8. Potrivit cercetătorilor, majoritatea mincinoșilor lucrează în domeniul comerțului (mai mult de 67%).
9. Pupilele se dilată în momentul în care o persoană spune o minciună.
Lucrurile ar fi mai simple dacă la oameni ar crește nasul după fiecare minciună, așa cum se întâmplă în povestea „Aventurile lui Pinocchio”. Foto: Pixabay
10. Persoanele care suferă de afazie (o boală care afectează capacitatea unei persoane de a se exprima și de a înțelege limbajul scris și vorbit) sunt mai bune la detectarea minciunilor. Oamenii de știință cred că, deoarece acești oameni trebuie să se bazeze pe indicii nonverbale pentru a compensa limitările lor, ajung să fie mai buni la identificarea minciunilor.
11. Unul dintre cei mai faimoși mincinoși ai secolului XX este Victor Lustig. A intrat în istorie ca omul care a vândut Turnul Eiffel de două ori.
12. Unii copii încep să mintă de la vârsta de doi ani. De asemenea, adolescenții între 13 și 17 ani tind să mintă mai mult.
13. În 82% din cazuri, femeile regretă minciunile spuse. La bărbați procentul este de 70%.
14. Cercetătorii au demonstrat că oamenii sunt mai sinceri înainte de prânz. După ora 12, procentul de minciuni începe să crească, atingând o cotă maximă seara.
15. Când o persoană minte, ea experimentează o gamă variată de emoții, dintre care cele mai întâlnite sunt frica, satisfacția, vinovăția și rușinea.

 

Lasă un comentariu