Vechii egiptenii credeau că există nouă părți ale sufletului uman. Care era rolul fiecăreia

În Egiptul antic se spunea că sufletul unei persoane este alcătuit din nouă părți separate, integrate într-o singură persoană, dar care au aspecte foarte distincte.
Egiptenii antici erau convinși că sufletul uman este compus din nouă părți principale: Ren, Ba, Ka, Shuyet și Jb, Akh, Sahu, Khat și Sechem.
Jb (inima)
În Egiptul antic, aceasta era una dintre cele mai vitale părți ale sufletului egiptean. Se credea că Jb a fost creat din sângele mamei copilului. Este cheia cerului.
Shuyet (umbra)
În mitologia Egiptului, se credea că umbra asociază ceea ce este într-adevăr o persoană, adică comportamentul și caracteristicile. Este întotdeauna prezentă și este doar o parte importantă a sufletului egiptean.
Ren (numele)
A fost privit ca una dintre părțile centrale și vitale ale sufletului. Ren a fost dat unei anumite persoane în momentul în care s-a născut.
Ba (personalitatea)
Fiecare Ba a fost diferit unul de celălalt. Acest lucru face ca fiecare persoană să fie unică în felul ei.
Ka (scânteia vitală)
Acesta a fost unul dintre conceptele vitale din sufletul egiptean. Obișnuia să distingă o persoană trecută în neființă de una vie.
Khat (corpul)
Este o altă parte importantă a sufletului. Reprezintă legătura dintre suflet și partea existentă a unei persoane, pe pământ.
Akh (sinele nemuritor)
Acesta este o asociere fermecătoare între ba și ka.
Sahu (judecătorul)
O altă parte a Akh care apărea în vis. A plecat de la o condiție a sufletului, după ce Dumnezeu judecă prezența Sa nemărginită.
Sechem (un alt aspect al lui Akh)
Are puterea de a controla împrejurimile și rezultatul cel mai probabil.

 

Lasă un comentariu