Decalogul Mamei. Un text superb plin de adevăr

Alejandro Jodorowsky, cunoscut pentru opera sa artistică și spirituală, a creat un set unic de reguli sau principii pentru mame, cunoscut sub numele de „Decalogul mamei”. Aceste reguli sunt menite să ghideze mamele în creșterea și educarea copiilor lor într-un mod care să promoveze libertatea, respectul și iubirea. Iată „Decalogul mamei” al lui Alejandro Jodorowsky:

  1. Nu trăi în locul lui. (Trebuie să-l învăț să se confrunte cu propriul destin, nu să-l țin sub protecție prea mare.)
  2. Îl vei ajuta să crească. (Îi vei oferi protecția necesară, dar și libertatea de care are nevoie pentru a se dezvolta independent.)
  3. Nu vei vorbi rău despre tatăl său. (Chiar dacă te-ai despărțit de el, amintirile negative afectează stima de sine a copilului.)
  4. Îl vei asculta mereu, indiferent ce vrea să-ți spună. (Respectă-i opinia și sentimentele.)
  5. Îl vei respecta. (Nu-l vei compara cu alți copii și îi vei încuraja unicitatea.)
  6. Nu-l vei manipula. (Nu vei folosi dragostea sau afecțiunea ta ca monedă de schimb pentru a obține ceea ce vrei de la el.)
  7. Îl vei iubi necondiționat. (Dragostea ta nu va depinde de comportamentul sau de succesul său.)
  8. Îl vei învăța să fie responsabil. (Îi vei oferi responsabilități potrivite vârstei sale pentru a-l ajuta să învețe să aibă grijă de el însuși și de alții.)
  9. Îi vei oferi un model pozitiv. (Vei fi un exemplu de viață echilibrată și fericită.)
  10. Îi vei da rădăcini și aripi. (Îl vei ajuta să-și construiască o bază solidă și să-și găsească propriul drum în viață.)

Aceste principii pun accentul pe respectul față de individualitatea și libertatea copilului, promovând în același timp iubirea și sprijinul necondiționat.

Lasă un comentariu