Să renunți la cineva e greu dar uneori este cel mai bun și sănătos lucru pe care îl poți face

Știu, faptul că trebuie să renunți la cineva de care îți pasă cu adevărat este o experiență dureroasă, dar una prin care trebuie să trecem uneori. Nu ar trebui să te forțezi niciodată să rămâi într-o relație toxică.
Dragostea nu este suficientă pentru a menține o relație, trebuie să fii capabil/ă să ai încredere unul în celălalt și să știi că amândoi sunteți tratați corect. Dacă sunteți abuzat/ă în vreun fel sau pur și simplu nu vă potriviți unul pentru celălalt, nu are sens să rămâneți unul în viața celuilalt. Meriți o viață plină de oameni cărora nu le este frică să-ți arate că le pasă în felul în care le arăți. Nu te mulțumi cu mai puțin.
Dacă cineva te transformă în cineva care nu ești, încetează să te hrănești cu iluzii. Tăiați legăturile și treceți mai departe, astfel încât să puteți reveni la a fi tu care știi că ar trebui să fii. Cu cât aștepți mai mult de la alții, cu atât vei fi mai dezamăgit de asta.
Sigur, ați putea crede că puteți salva pe cineva sau puteți repara pe cineva, dar adevărul este că nu îi puteți ajuta pe cei care nu vor să fie ajutați.
Cu cât ești mai sincer/ă cu tine însuți, cu atât totul va deveni mai evident pentru tine. Oricât de stresant și supărător ar fi, eliberarea oamenilor este uneori ceea ce trebuie să facem. Să nu crezi că asta înseamnă că trebuie să renunți la amintirile bune pe care le ai despre acea persoană, le poți păstra dacă vrei. Ai putea chiar să ierți această persoană pentru lucrurile pe care le-a făcut, rămânând la distanță.
Renunțarea la oameni este în cel mai bun caz complicat și toți o facem în felul nostru, dar cu cât înțelegi mai repede cât de important este, cu atât mai bine. Nu da altcuiva putere asupra ta sau asupra vieții tale. Asigură-te că lucrurile pe care le faci sunt făcute pentru că vrei să le faci, nu pentru că ești presat sau te simți obligat să le faci.
Oamenii vor veni și oamenii vor pleca, asta face parte din modul în care funcționează această lume. Unii dintre oamenii cărora le-am lăsat să plece sunt oameni buni care ne-au întâlnit la momentul nepotrivit, iar alții sunt poate mai periculoși decât ne dăm seama.

 

Lasă un comentariu