Femeile care rămân singure pentru perioade lungi de timp sunt cele mai fericite

Deși de multe ori oamenii care aleg să trăiască singuri sunt priviți cu dispreț sau compătimiri, poate că nu ar trebui să fie. Când vine vorba de femei, de multe ori, cei care nu se căsătoresc sau ajung să aibă copii sunt considerați a fi singuri, dar nu toți sunt.
Potrivit unui profesor de la London School of Economics, Paul Dolan, femeile singure sunt probabil mai fericite decât omologii lor stabiliți. Când a vorbit cu The Current, Dolan a remarcat că femeile necăsătorite fără copii sunt probabil mult mai fericite în viața lor decât presupun majoritatea oamenilor că sunt. El spune că, pe baza dovezilor pe care le-a văzut, ei nu sunt atât de singuri sau nefericiți pe cât ar crede majoritatea. Lucrurile pe care suntem împinși în această lume ca cheile fericirii nu se potrivesc întotdeauna cu încuietorile pe care le dă toată lumea în viață. Femeile singure pot fi ca și cum nu mai fericite decât cele care au relații de lungă durată.
Într-un interviu pentru „GMA”, Dolan a spus că ideea mai mare pe care o propune în carte este că femeile, în special, pot duce vieți netradiționale și pot fi totuși fericite.
„Dacă am încurajat oamenii să facă diferite alegeri de viață – și nu doar femeile care nu se căsătoresc sau nu au copii – dacă le-am permis să fie mai eliberați, atunci asta este fantastic”, a spus el. „Nu fac nicio rețetă despre cum își trăiește cineva viața, doar sugerez că oamenii ar putea dori să trăiască altfel decât se așteaptă.”
Dolan a spus că a primit o mare laudă la festivalul din Marea Britanie, unde a vorbit pentru prima dată despre descoperirile sale. El crede că interesul pentru subiect este atât de mare, deoarece provoacă normele
Cartea lui Dolans vine într-un moment în care femeile se căsătoresc mai târziu în viață, dacă este deloc, și mai multe femei aleg să nu aibă copii. Rata fertilității în SUA a scăzut constant, cu 60,3 nașteri la 1.000 de femei cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 de ani în 2017, potrivit celor mai recente date de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.
La urma urmei, vremurile se schimbă și, pe măsură ce lucrurile progresează, viața de singur poate ajunge să fie din ce în ce mai comună. Femeile sunt acum capabile să iasă și să lucreze pentru ele însele și să-și urmeze cu adevărat visele și, sincer, este uimitor.
Deși s-ar putea să fii perfect mulțumit de căsnicia ta și de viața ta de familie în general, acest tip de lucru nu este pentru toată lumea și nu ar trebui să fie. Cu toții urmăm căile care funcționează cel mai bine pentru noi în viață și dacă alegi să fii singur, așa să fie. Nu rănești pe nimeni. Ce părere ai despre cuvintele lui Dolan? Eu unul cred că într-adevăr aduc multe la masă.

 

Lasă un comentariu