La școală am învățat că ne folosim doar 10% din puterea creierului. Mintea este o enigmă, iar dacă înveți să o folosești, vei avea parte nu doar de beneficii în carieră, ci și în viața personală. Așa că descoperă-ți superputerile și lasă-le să lucreze spre binele tău.Până la urmă, ești om, creația supremă. Iar evoluția ne-a învățat că OMUL poate să realizeze lucruri speciale dacă își pune mintea la contribuție.
Convingerile
Mintea nu face diferența între pozitiv și negativ, între DA și NU. Mintea funcționează pe bază de convingeri. Dacă îți repeți zilnic că nu arăți suficient de bine, că nu te străduiești suficient în viață sau că nimeni nu te iubește, mintea te va crede pe cuvânt și te vei comporta în acord cu gândurile pe care le ai.
De exemplu, ți-a propus un prieten să mergeți pe Vârful Moldoveanu împreună, dar îți este frică, chiar dacă acesta este un vis mai vechi. Și chiar ți-ai cumpărat deja ghete dama pentru munte, rucsac, pelerină de ploaie etc, dar teama nu a dspărut. Tocmai pentru că frica este înaintea dorinței, nu te vei bucura de provocare, fie renunțând, fie cutreierând munții, dar având parte de obstacole, iar experiența va fi un fiasco total.
În schimb, când îți aliniezi convingerile (mintea) cu acțiunile, lucruri minunate o să ți se întâmple. Ai nevoie să îți provoci psihicul și să ieși din cercul de siguranță la care acesta vrea să se întoarcă. De aceea, îmbrățișează necunoscutul, iar convingerile limitative se vor transforma într-un infinit de posibilități.
Puterea iertării
Lewis B. Smedes spune: „A ierta înseamnă a elibera un prizonier și a descoperi că prizonierul ești chiar tu”. Iertarea nu înseamnă să mergi la persoana care ți-a greșit și să-i ceri iertare. Din contră, este natural să rupi legăturile cu oameni toxici care nu merită încrederea ta. A ierta este sinonim cu a te detașa de toată încărcătura emoțională pe care ipocrizia unei persoane ți-a provocat-o. Toată încărcătura negativă, ura, durerea, frica sau mânia provocată de persoana în cauză trebuie înlăturate.
De foarte multe ori întâlnim în cale persoane construite pe același tipar cu persoana care ne-a provocat rana sufletească. Astfel, trăim într-o buclă creată de incapacitatea noastră de a ne detașa conștient și responsabil de trecut. Când reușim să izgonim frustrarea cauzată de trădare, reușim să evoluăm. Un alt pas important către fericirea personală este să te ierți pentru greșelile trecutului, să te împaci cu tine și alegerile care te-au adus în acest punct. Puterea iertării declanșează minuni în viața ta.
Concentrarea
Zilnic ești bombardată de informații și stimuli care ușor te pot devia de la calea aleasă. De altfel, impedimentul suprem care nu te lasă să înaintezi spre succes este tocmai lipsa de concentrare. Începe cu pași mici și ușor de realizat. Încearcă tehnicile de respirație care îți provoacă atenția sau meditația. Sportul este și el necesar pentru a-ți limpezi mintea de gânduri și tensiunile zilnice.
Încearcă să înlături haosul cu care te-ai obișnuit și planifică-ți sarcinile din timpul zilei, astfel îți vei antrena mintea să respecte un program. Îți recomand cartea „Puterea concentrării”, de Jack Canfield, Mark Victor Hansen și Less Hewit. Vei găsi multe tehnici pe care să le folosești și să le exersezi, iar cu timpul vei reuși să dovedești că o minte concentrată beneficiază de succes în viață.