Ce este saltul cuantic și cum te poate ajuta acest lucru în parcursul vieții tale

Trebuie să recunoști că în anumite domenii din viața ta, ai nevoie de o forță mult mai mare pentru a te propulsa într-un nou nivel. Eforturile mărunte pe o perioadă lungă de timp nu fac absolut nimic pentru tine. Așa că, ce funcționează? Cum ajungi la un salt cuantic? Trebuie să exerciți un efort într-o direcție anume, în care vrei să crești și trebuie în mod constant să o susții, până când vei ajunge unde dorești. Dacă încetezi chiar și pentru puțin timp, te vei trezi acolo de unde ai început.
De aceea creșterea personală este foarte grea. A efectua un salt cuantic este o treabă grea. Necesită o forță puternică și eforturi susținute. Și nu poți renunța până nu ajungi la acel salt. Dacă ești deviat de la calea ta trebuie să o iei de la început. Dar dacă ai făcut saltul, partea bună este că poți rămâne în acea stare pentru o perioadă. Ai atins un nivel mai înalt și vei rămâne acolo din inerție, la fel ca un satelit pe orbită. În mod sigur orbita se poate degrada încet. Dar dacă acest lucru se va întâmpla va fi pe o perioadă lungă de timp. Și doar o investiție minimă de energie va fi necesară, pentru a ajusta cursul și a susține noua ta orbită pe termen nelimitat.
A te lăsa de fumat poate fi foarte dificil. Dar dacă ai fost nefumător ani de zile, nu necesită nici pe departe același efort să rămâi nefumător. Poate că va fi nevoie să faci unele modificări pe drum, dar va fi necesară o cantitate minimă de energie.
Maniera exactă în care vrei să îți urmezi obiectivele depinde doar de tine. Dar iată câteva idei ce te pot ajuta să faci un salt cuantic:

  • Cufundă-te în obiectivul tău – fii clar cu privire la obiectivul tău exact și scrie-l. Pune obiectivul tău scris, undeva unde îl poți vedea în fiecare zi.
  • Educa-te – în ceea ce va fi nevoie, pentru a atinge obiectivul tău. Și educa-te până în punctul de a deveni expert. Continuă să torni cunoștințe în creierul tău, până când reușești în mod conștient. Nu citi doar o carte pe acel subiect, citește 10, 20, etc. Nu renunța niciodată la educația ta.
  • Modifică-ți mediul – pentru a putea suporta realizarea obiectivelor tale.
  • Schimbă în mod conștient persoanele cu care petreci cel mai mult timp – astfel încât obiectivul tău să fie suportat de persoanele din jurul tău.

Un motiv pentru care oamenii eșuează în a atinge saltul cuantic este că fac doar un efort minor în aceste patru domenii. Nu au cu adevărat clar obiectivul pe care doresc să îl atingă. Investesc doar câteva ore în educația lor, în loc de câteva sute. Mențin un mediu ce nu reușește să întărească noua lor identitate. Și continuă să se agațe de persoane ce le țin pe loc. Ani după ani rămân în cariere neîmplinite, corpuri nesănătoase, relații stagnante și un sistem de convingeri incongruent.
Da, este multă muncă grea în atingerea unui salt cuantic în orice domeniu, dar alternativa de a stagna este mult mai rea. Poți să urmezi metodologia de reparare rapidă și să eșuezi mereu. Sau poți să accepți că schimbarea pe care o dorești este grea și că va necesita câțiva ani pentru a o realiza, dar va merita. Și cel mai bun lucru, odată ce ai trecut prin câteva salturi cuantice, vei învăța să te bucuri de procesul de construire, până la următorul salt. Este extrem de satisfăcător să te uiți înapoi la starea ta de a fi anterioară și să vezi cât de mult ai crescut.

Lasă un comentariu