Nu-mi confunda bunătatea cu slăbiciunea. Sunt mai puternică decât știi și mai înțeleaptă decât crezi

Sunt o persoană bună și fac tot posibilul să fac lucruri pentru oamenii din viața mea. Sunt mereu acolo pentru cei care au nevoie și când se întâmplă ceva rău, nu sar pe navă.
Sunt genul de persoană care va fi acolo pentru cineva la greu. Oricât de puternică ar fi furtuna, rămân aici. Acestea fiind spuse, am limitele mele și bunătatea mea nu este și nu va fi tratată ca o slăbiciune. Inima mea este puternică și importantă în această lume. Fără oameni ca mine, lucrurile ar fi mult mai întunecate în jur.
Eu, ca om bun, am trecut prin multe. S-a profitat de mine și am văzut ce este bine și rău în umanitate. Din această cauză, știu că uneori conflictul nu este cea mai bună cale de urmat și că uneori este nevoie de ruperea legăturilor.
S-ar putea să fiu drăguț/ă cu oamenii care m-au rănit, dar nu-i las să intre în inima mea, nu așa cum au fost cândva. Păstrez distanța așa cum ar trebui și știu că trebuie să existe limite cu oamenii care nu știu cum să nu-i mai folosească pe alții. Sigur, uneori s-ar putea să vreau să fiu răutăcios/oasă și, în anumite circumstanțe, s-ar putea să par un diavol, dar la sfârșitul zilei aș prefera să fiu o persoană bună decât cineva care nu simte nimic pentru nimeni altcineva.
Sunt un luptător. Lupt pentru mine, pentru alții și pentru oricine are nevoie de mine să fiu acolo. Știu să mă susțin și în loc să-mi pierd timpul vorbind lucruri cu oameni toxici, îi las în urmă. Nu le datorez o explicație și, prin urmare, nu primesc una.
Nu mai presupuneți că oamenii care sunt buni sunt sfinți sau că nu își cunosc propriile limite. Toți suntem oameni în această lume și toți facem lucrurile în felul nostru. S-ar putea să le spui oamenilor să se scape când ești supărat și s-ar putea să plec și să nu le mai vorbesc niciodată, dar asta nu ne face pe unul dintre noi mai buni decât pe celălalt. Pur și simplu facem lucrurile altfel.
Ca o persoană bună, s-ar putea să fiu înconjurat de oameni și să-i ajut mereu pe alții, dar asta îmi doresc pentru mine. Îmi cunosc limitele și știu că la sfârșitul zilei voi face mereu ceea ce trebuie făcut. Acest lucru nu este o slăbiciune pentru mine.

 

Lasă un comentariu