Nu-ți mai face griji pentru oamenii care nu-și fac griji pentru tine

Știu, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut, dar chiar trebuie să încetezi să te concentrezi asupra oamenilor cărora nu le pasă de tine. Indiferent dacă sunt familie, prieteni sau iubiți, meritați un cerc interior care să vă sprijine în felul în care îi susțineți.
De-a lungul vieții noastre, venim în contact cu tone de oameni. Unii dintre acești oameni sunt acolo pentru noi în mod corespunzător și cu ei, creștem conexiuni adecvate, dar nu toată lumea va fi așa. Uneori lăsăm oamenii toxici mult prea aproape și bine, atunci când se întâmplă asta trebuie să limităm contactul sau să tăiem legăturile pentru a ne îmbunătăți pe noi înșine în ansamblu. Dacă cineva în care depui toate eforturile tale profită doar de bunătatea ta, nu faci altceva decât să-ți pierzi timpul.
Dacă cineva te tratează fără importanță sau te folosește mereu, nu merită un loc în viața ta. Noi, ca ființe umane, trebuie să fim mai păziți decât suntem. Sigur, poți lăsa oamenii să intre, dar trebuie să fii pretențios cu privire la modul în care o faci și pe cine lași să intre. Iubirea nu este ușoară și mult prea des iubim oamenii care nu ne iubesc înapoi.
Oamenii toxici vin în tone de forme și dimensiuni diferite. Ei pot fi membri ai familiei pe care i-ați cunoscut de toată viața sau prieteni noi pe care i-ați avut în viață doar de câteva săptămâni. Provocări ca acestea vă vor ajuta să creșteți doar dacă sunteți dispus să le abordați în mod corespunzător și să corectați problemele la îndemână.
Nu mă înțelege greșit, uneori ar trebui să vorbiți și să încercați să le îndreptați, dar dacă ați făcut asta și nimic nu se schimbă, vă răniți din ce în ce mai mult fără motiv. Vor fi tone de oameni în această lume care te iau pe tine și pe lucrurile pe care le faci de la sine înțeles, dar nu le datorezi acelor oameni timpul sau eforturile tale.
Oamenii care sunt meniți să fie în viața ta îți vor dovedi că ei înșiși îți vor dovedi, fără îndoială. Dragostea pe care o oferi ar trebui să fie și iubirea pe care o primești în schimb. Dacă cineva nu dorește să-ți aibă spatele așa cum îl ai tu pe al lui, nu merită să fie alături de tine.

 

Lasă un comentariu