Nu vă așteptați ca oamenii toxici să-și recunoască greșelile

Această lume este plină de oameni toxici și suntem obligați să intrăm în contact cu mulți dintre ei pe măsură ce ne trăim viața. Deși putem face tot posibilul să îi ținem la distanță sau să îi ajutăm să vadă eroarea în felul lor, nu putem să le schimbăm așa cum ne-am dori.
Oamenii toxici vor fi așa cum sunt până când își vor vedea propriile probleme și vor face schimbări pentru ei înșiși. Nu îi poți forța să vadă greșeala modului lor sau să-i faci să-ți dea scuze adevărate pentru lucrurile pe care le-au făcut. Știu, s-ar putea să vrei să spună că le pare rău și s-ar putea să accepți scuzele false pe care le fac uneori, dar ar trebui să știi că nu le pare niciodată cu adevărat rău pentru lucrurile pe care le fac.
Oamenii toxici vor juca întotdeauna rolul victimei și vor face tot posibilul să întoarcă lucrurile asupra ta. Cel mai bun lucru pe care îl poți face când te confrunți cu cineva care este toxic pentru tine este să pleci. S-ar putea să doriți să închideți sau poate doriți să vă țineți de ele și să-i împiedicați să se rănească și mai mult, dar, în cele din urmă, rămânerea în jur nu va face decât să vă doboare din ce în ce mai mult.
Cu toții facem greșeli sigur, niciunul dintre noi nu este perfect, dar nu putem repara pe alții așa cum ne dorim. Trebuie să ne corectăm propriile greșeli și să creștem din ele cât de bine putem. indiferent dacă cineva din viața ta este un membru toxic al familiei, prieten, iubit sau chiar doar o cunoștință, nu merită timpul sau eforturile tale. Ar trebui să faceți tot posibilul pentru a accepta acest lucru, astfel încât să puteți progresa mai departe pe calea voastră în această lume. Știu, nu este ușor să renunți la oamenii care au fost în viața ta pentru perioade lungi, dar uneori aceasta este cea mai bună opțiune.
Să-ți pui încrederea și încrederea în cineva care este toxic nu te va răni din ce în ce mai mult pe măsură ce timpul trece. S-ar putea ca ei să înceapă ca cineva special pentru tine și să se descurce bine la început, dar odată ce adevăratele lor culori ies la iveală, nu ar trebui să-i lași să te doboare. Nu este posibil să crești așa cum trebuie, cu ei mereu alături.
Privind în urmă la timpul tău cu oameni toxici, s-ar putea să ai niște amintiri plăcute, dar acele amintiri nu ar trebui să fie suficiente pentru a te ține în preajmă. Trebuie să faci ce este mai bine pentru tine până la urmă și dacă asta înseamnă să adaugi distanță între voi doi, așa să fie. Fără acești oameni toxici din cercul tău, vei observa că te vei schimba în bine și că în sine este un lucru uimitor.
Viața nu este ușoară și prea des trebuie să luăm decizii foarte grele. În cele din urmă, trebuie să ții cont de propria ta bunăstare. Dacă nu o faci, oamenii din jurul tău se vor plimba peste tine și nu îți vei trăi viața pentru tine.

 

Lasă un comentariu