Dacă ziua de mâine va începe fără mine…

Dacă ziua de mâine va începe fără mine și nu voi fi acolo, Dacă soarele va răsări si îți va găsi ochii înlăcrimați, mi-aș dori să nu plângi gândindu-te la toate acele lucruri pe care nu am apucat să ni le spunem.
Dacă mâine va începe fără mine, te rog să înțelegi că un înger a venit luându-mă de mână, spunându-mi că locul meu e pregătit acolo sus în lumea bună. A trebuit să îi las în urmă pe toți cei dragi ai mei dar pe măsură ce plecam o lacrimă a curs greoi și mi-am dat seama cât de dragă mi-a fost viața pentru că v-am avut pe voi. Am avut atâtea lucruri pentru care să trăiesc, atâtea de făcut…
Dacă ziua de mâine va începe fără mine, vreau ca familia mea să știe cât de mult i-am iubit.
Dacă ziua de mâine va începe fără mine, sper ca prietenii mei să își amintească de toate momentele frumoase petrecute împreună.
Dacă ziua de mâine va începe fără mine, îmi doresc ca toți cei dragi să găsească puterea de a merge mai departe.
Dacă ziua de mâine va începe fără mine, vreau să fiu amintit ca o persoană care a adus bucurie și iubire în viața celor din jur.
Dacă ziua de mâine va începe fără mine, sper ca lumea să fie un loc mai bun datorită acțiunilor mele.
Dacă ziua de mâine va începe fără mine, îmi doresc ca amintirile noastre să fie o sursă de confort pentru cei rămași.
Dacă ziua de mâine va începe fără mine, vreau să fiu iertat pentru toate greșelile pe care le-am făcut.
Dacă ziua de mâine va începe fără mine, sper ca proiectele și visele mele să fie continuate de alții.
Dacă ziua de mâine va începe fără mine, îmi doresc ca zâmbetul meu să rămână în inimile celor care m-au cunoscut.
Dacă ziua de mâine va începe fără mine, vreau ca cei dragi să nu se simtă vinovați sau regretați pentru că nu au avut ocazia să spună „la revedere”.
Dacă ziua de mâine va începe fără mine, sper ca toți să găsească liniște și pace în sufletele lor.
Dacă ziua de mâine va începe fără mine, îmi doresc ca iubirea mea să fie simțită de cei pe care i-am lăsat în urmă.
Dacă ziua de mâine va începe fără mine, vreau ca lecțiile pe care le-am împărtășit să fie un ghid pentru viitor.
Dacă ziua de mâine va începe fără mine, sper ca spiritul meu să trăiască prin bunătatea și generozitatea celor care mi-au fost alături.
Dacă ziua de mâine va începe fără mine, îmi doresc ca toți să găsească motive să zâmbească și să fie fericiți, amintindu-și de mine cu dragoste.
Și poate că cineva va simți lipsa mea, chiar dacă nu va ști de ce. Poate că va privi cerul și va spune: “Unde e acel om care mereu zâmbea când soarele răsărea?” Sau poate că va trece pe lângă o floare și va simți că lipsește ceva, dar nu va ști că e sufletul meu care nu mai e acolo să o admire.
Dar poate că nu voi fi uitat/ă. Poate că vor exista amintiri și vorbe nerostite care vor purta numele meu. Poate că cineva va scrie o poezie sau va picta un tablou în cinstea mea. Sau poate că va planta o floare în grădina lui și va spune: “Aceasta e pentru tine, căci ziua de mâine a început fără tine.”
Și atunci, poate că voi fi prezent/ă într-un fel sau altul. Poate că voi fi o rază de soare care se strecoară printre crengi sau o adiere de vânt care mângâie obrajii. Poate că voi fi în fiecare floare care înflorește sau în fiecare râs care se aude. Pentru că, chiar dacă nu mai sunt aici, am lăsat o parte din mine în tot ceea ce am atins și am iubit.
Așa că, dacă ziua de mâine va începe fără mine, să nu mă plângi prea mult. În schimb, să mă cauți în frumusețea lumii și în sufletele oamenilor. Și să știi că, oriunde aș fi, voi fi mereu parte din acest univers și din inimile celor care m-au cunoscut…

Lasă un comentariu