Secretul pentru a avea o memorie excepțională, ca Albert Einstein și Elon Musk

Te-ai gândit vreodată la ceea ce îți amintești și ce uiți? Sunt șanse să vă pierdeți cheile sau telefoanele foarte mult, dar nu veți uita să pregătiți cina pentru copiii dvs., nu? Când vine vorba de memoria noastră în ansamblu, funcționează mult mai bine atunci când ne pasă de fapt la ce ne punem mintea. De exemplu, când pregătești cina pentru copiii tăi, îți pasă pentru că știi că copiii tăi trebuie să mănânce, nu? Nu aveți nevoie de telefonul lipit de partea dvs. 24/7 și așa că s-ar putea să-l așezați și să nu vă amintiți unde este timp de câteva ore.
Dacă încerci să înveți ceva și să-ți amintești lucrurile pe care le înveți cât mai bine posibil, o să-ți amintești mult mai multe despre ceva de care ești de fapt interesat și mai mult, dacă ești pasionat de asta. Așa stau lucrurile și ei bine, multe minți grozave au fost de acord cu asta în felul lor. Chiar și Albert Einstein a atins acest subiect în vremea lui.
Einstein a spus după cum urmează despre memoria excepțională atunci când a dezvăluit cum să înveți să cânți la pian:
„Cântă în principal lucrurile care îți plac la pian, chiar dacă profesorul nu le atribuie. Acesta este modul de a învăța cel mai mult, că atunci când faci ceva cu atâta plăcere încât nu observi că timpul trece. Uneori sunt atât de implicat în munca mea încât uit de masa de prânz.”
Aceasta înseamnă că atunci când vine vorba de pian sau orice alt domeniu în care doriți să aplicați acest lucru, vă veți aminti mai mult din ceea ce faceți atunci când faceți ceva care vă aduce fericire sau vă face plăcere minții și sufletului. Dacă încerci să înveți pian, dar cânți doar melodii pe care le urăști, nu o să-ți amintești la fel de mult sau să fii atât de investit, nu? Sunt sigur că putem fi cu toții de acord în privința asta.
Cu cât ceva mai semnificativ este că auziți, faceți sau învățați, cu atât va rămâne mai mult și așa este. Chiar și Elon Musk a spus înainte că atunci când vine vorba de a găsi succesul, cu toții trebuie să fim conștienți de lucrurile care ne inspiră și să credem în noi înșine, precum și în viitorul însuși. Știu, s-ar putea să nu sune ca și cum se potrivește complet, dar merge mână în mână cu investirea noastră în zonele potrivite. Dacă vă permiteți cu adevărat să vă scufundați în lucruri care vă vorbesc, veți putea ajunge mult mai departe și vă veți menține mintea mai concentrată, vă pot asigura de asta.
Suntem doar oameni și asta înseamnă că niciunul dintre noi nu este perfect. Vom face greșeli și, uneori, s-ar putea să uităm lucruri, dar atunci când suntem investiți în ceva, uitarea nu este atât de ușor pe cât s-ar putea crede. Pasiunea în sine este cel mai bun motivator posibil și pe care nu îl pot nega.
Dacă doriți cu adevărat să vă îmbunătățiți memoria, încercați să vă scufundați mai corect în lucrurile pe care le faceți. Găsește acel sentiment de pasiune și îți pasă cu adevărat de unde te îndrepți și spre ce lucrezi. Acest lucru va ajuta foarte mult pe termen lung și cu cât lucrați mai mult la asta, cu atât mai clar va deveni.

 

Lasă un comentariu